A pár éve még SP néven lányok ezreit örökre meghódító, azóta fotósként komoly sikereket elérő Éder Krisztián is csatlakozik a Magyarországot elhagyó emberek népes táborához, és hamarosan New Yorkban próbál meg érvényesülni. Éder egyelőre csak rövidebb időre emigrál, de nagyon foglalkoztatja a hosszú távú amerikai karrier gondolata.

„Szeptember elején utazom New Yorkba. Pár éve az első kiutazásom után kezdtem el gondolkodni ezen lépésen, mert nagyon tetszett a város lendülete, végtelensége, az emberek mentalitása és életöröme. Akkor sem szakmailag, sem pedig lelkileg nem éreztem késznek magam egy ilyen váltáshoz. Szeretem Magyarországot, és elégedetlen sem vagyok az életemmel, viszont egész egyszerűen túlságosan is élesen be tudom határolni a lehetőségeim és a határaim, ami számomra egyáltalán nem motiváló. Mindig is vonzottak a kihívások, a komfortzónámból való kilibbenés, a többre való törekvés, a nulláról való építkezés. Úgy érzem, most erre van szükségem, ahhoz, hogy szakmailag fejlődhessek, aztán majd meglátjuk.

Félreértések elkerülése végett, a fotós pályám fogom folytatni, bármennyire is érzem magam néha brooklyni rappernek. Végleg nem hagyom el az országot, a családom és a barátaim miatt viszonylag gyakran meg fogok fordulni, és az itthoni munkámat sem szeretném teljesen feladni" – mondta a Velvetnek Éder Krisztián, akit ezek szerint nem fogunk látni egy közös klipben sem Nicki Minajzsal.