Tudja miért lázadoznak most ezerrel a hírességek Hollywoodban? Mert egyre biztosabb, hogy Kalifornia államban kötelezővé tehetik a védőoltásokat. És az SB277 sorszámú törvény alapján a szülőket arra kötelezhetik, hogy gyerekeiknek adassanak be olyan védőoltásokat, amik nálunk alapvetőnek számítanak.

A probléma az, hogy az USA legtöbb államában – így Kaliforniában is – a szülő dönthet arról, hogy gyerekét beoltatja, vagy sem, és sajnos egyre többen vannak azok, akik teljesen irreális összeesküvéselméletek alapján megtagadják a védőoltásokat.

Emiatt rég elfeledett betegségek ütötték fel a fejüket, például a kanyaró vagy a szamárköhögés, amibe bele is lehet halni, pedig egy egyszerű védőoltással simán meg lehetne előzni a betegség kialakulását is.

A védőoltásokkal kapcsolatos összeesküvéselméletek pedig elértek a celebekhez is, akik nekimentek Kalifornia állam kormányzójának, Jerry Brownnak. Köztük van Jim Carrey is, aki remélem, csak viccelt, mikor azt írta ki Twitterére ennek kapcsán, hogy

Kalifornia kormányzója igent mondott arra, hogy még több gyereket mérgezzenek meg higannyal és aluminiummal.

Carrey-n kívül a Jezebel szerint még olyan celebek akadtak ki, mint Kirstie Alley, Charlie Sheen, Jenny McCarthy, Selma Blair, Donald Trump, Rob Schneider, Juliette Lewis és az elkötelezett környzetevédő Erin Brockovich.

A legnagyobb probléma ezzel a hisztivel pedig az, hogy csak tovább terjesztik és erősítik azt a nézetet, hogy a védőoltásokkal rosszat tesznek, miközben abba senki nem gondol bele, hogy a nagy oltásellenességükkel nem csak a saját gyerekeik egészségét, sőt, életét veszélyeztetik, de a környezetükben élőkét is.