Fel tud sorolni magától legalább öt olyan filmet, amiben Tom Hardy szerepelt még a Mad Max: A harag útja előtt? Nem? Pedig Tom Hardy már 2001-ben is olyan filmekben szerepelt, amiről tuti, hogy ön is hallott. Sőt, igazából nem is színészként lett először ismert. Mármint viszonylag ismert.

1998

Valahol itt indulhatott el Tom Hardy karrierje, egy egészen bénának tűnő modellversenyen, amit akkor, 21 évesen, természetesen meg is nyert.

Tom Hardy ekkor még nem egy kigyúrt, szőrös vadállat volt, csak egy, a kor divatjának megfelelően nyálas és függönyhajú fiúcska,

aki annak ellenére nyerte meg a The Big Breakfast modellversenyét, hogy csupán 175 centi magas. És igen, tényleg ilyen vékonyka  volt.

A verseny után felvették egy londoni színművészeti iskolába, amit aztán hamar ott kellett hagynia, mivel szerepet kapott az HBO minisorozatában, Az elit alakulatban, sőt, utána A sólyom végveszélyben című filmben is.

A nevét viszont egészen a 2010-es Eredet című filmig szinte senki nem ismerte, pedig tényleg egy halom filmben és sorozatban játszott az azt megelőző időszakban. Sőt, igazából az Eredet sem hozta meg neki az igazán nagy sikert.

Mert Tom Hardyból akkor lett csak igazán világsztár, mikor kigyúrta magát, hogy ő lehessen Batman ellensége, Bane.

Innen pedig már egyenes út vezetett odáig, hogy végre igazi főszerepet is kapjon egy igazán nagy filmben, ami végül a Mad Max lett. (Bár sokak szerint ez sem egy igazi főszerep, mert bár ő a címszereplő, Charlize Theron mellett igazából csak pár szót morog el a film két órája alatt.)

Na jó, ott volt még 2008-ban a Bronson című film is, meg Guy Ritchie RocknRollája, de szinte biztos, hogy szerencsétlen Hardy nevét abban az időben még nem ismerték annyian, mint most, a Mad Max után.

És ez talán nem véletlen. Mert Tom Hardy évekkel ezelőtt csak egy szépszájú fiú volt, de most, ennyi szőrrel az arcán végre tényleg megérdemli, hogy az egész világ odafigyeljen rá.