Ezt üzente ügyvédjén keresztül Galambos Lajos, vagyis Lagzi Lajcsi. A mulatós zenészt kedden vették őrizetbe feleségével és egy 39 éves táti férfival együtt, mert a gyanú szerint áramot, vizet és gázt lopott. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság lopás és vesztegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ellenük.

A Velvet elérte Galambos ügyvédjét, aki azt mondta, hogy védence a kihallgatásán ártatlannak vallotta magát.

„Az ügy egy régre visszavezethető, személyes konfliktuson alapul. A gyanúsítás ellen panasszal éltünk. Ügyfelem azt üzeni, hogy nem szorul rám hogy bárkit is megvesztegessen
. Nem ilyen ember. Múlt pénteken még ingyen adott koncertet fogyatékkal élő gyerekeknek.″
 

– mondta Berényi András, ügyvéd.

Amikor rákérdeztünk, hogy mégis milyen vesztegetésről van szó, csak annyit mondott, holnap a bíróságon minden kiderül.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanis kezdeményezte Galambos Lajos előzetes letartóztatását. Az ügyet a Pest Megyei Főügyészség viszi. Gyugyi Csilla szóvivőtől megtudtuk, hogy az ügyészség leghamarabb csütörtökön indítványozhatja a férfi előzetes letartóztatását a nyomozási bíró előtt.

A háttérben egyébként az állhat, hogy korábban illegális áram-, gáz- és vízvételezés jeleire bukkantak Galambos Lajos mocsai birtokán, a szintén a tulajdonában lévő Mocsa Öregtó Kft. telephelyén, illetve a személyéhez köthető tatai Boglárka Apartmanparkban.

Az ügyet ismerő forrásunk szerint a mocsai ingatlan és a lakópark esetében az áramlopást nem barkácsmunkával, hanem profi kivitelezéssel oldották meg.

UpdateAz Origo szintén úgy értesült, hogy a Galambos Lajossal reklámozott tatai lakóparkban professzionális módon oldották meg a szolgáltató kikerülését. Állítólag egy külön „áramlopó szobát” alakítottak ki, amit egy gipszfallal választottak el az épület többi részétől. Információik alapján a lakóparkot eleve úgy építették, hogy majd lopják az áram egy részét, amivel évente 1-2 millió forintnyi költséget takarítottak meg. Informátoruk szerint a zenész mocsai házában sem volt minden rendben az áramvételezéssel. Ott ugyan más módszerrel, de ugyanúgy, törvénytelenül csökkentették a havi villanyszámlát.

A GDF SUEZ kommunikációs igazgatója, Pánczél Andrea a portálnak megerősítette: a mocsai háznál idén nyár elején „szabálytalan vételezés” miatt felfüggesztették a földgázszolgáltatást. A történtek miatt kártérítést kértek, amiről egyelőre nem tudtak megegyezni, ezért a házban „hivatalosan” a mai napig nem lehetne gáz. Ha továbbra sem sikerül közös nevezőre jutniuk, a bírásághoz fognak fordulni. A környék vízszolgáltatója, az ÉDV Zrt. nem kívánt nyilatkozni.