Victoria Beckhamet múlt héten azért figyelte nagyon közelről a világsajtó, mert volt valami gyanús a nadrágján: a lábközénél tűnt fel egy szabályos, kerek folt. (Ráadásul férje, David Beckham is furcsán festett mellette: tetőtől talpig fekete öltözete itt-ott határozottan koszosnak tűnt.) Beckhamné sajtósa azóta közleményben tudatta, hogy nem erről van szó, hanem olyan szerencsétlenül ült le a popénekesből lett tervező, hogy az ölébe öntött egy pohár italt, de egyébként minden rendben. 

na és?

Amikor a közvéleményt napok óta így foglalkoztatja valami, azon az utólagos kármentés, esetünkben egy közlemény kiadása, már nem segít annyira, mint amennyire remélik. Természetes reakció, hogy az ember magyarázatot keres a dolgokra - a dolog most éppen egy folt egy híres ember nadrágján -, és miután megtalálta a legvalószínűbbnek tetszőt, elkezd ragaszkodni hozzá. (Ha most hirtelen nem akarnak hinni nekünk, csak jusson eszükbe a múltkori közös ötletelésünk Gwen Stefani arcának érzékelhető átalakulásáról.)

Hogy egy kicsit máshogy hangzó magyarázatot is említsünk, mint a hivatalos közlemény, a US Weekly például azt írja, Beckhamné kicsit elengedte magát (= ivott egy keveset) a boltja buliján. Emiatt aztán magára öntött valamit, hát igen, pont oda. De arra nekik sincs magyarázatuk, miért nem várta meg, hogy megszáradjon az a folt.

Ezt sem nehéz már rosszindulatúan továbbkölteni, a Mirror például már arra célozgat a témáról írt cikkében, hogy Beckhamné szétcsapva távozott az eseményről, a férjébe kapaszkodott, és nagyon rossz volt a hangulata, ahhoz képest, ahogy érkezett. Márpedig vigyorognia illett volna, hiszen a saját sikeres vállalkozását ünnepelte, nem? Na, máris ott tartunk, hogy a tervező jól berúgott. (A témában a férje is megszólalt, de nem mondhatnánk, hogy ezzel bármi más megvilágításba került volna, ugyanis gyakorlatilag semmit sem mondott.) A Daily Mail is ezt tartotta valószínűnek, a videójuk címe nagyjából azt jelenti, hogy Victoria Davidbe kapaszkodik a szittyós bolt-születésnapi buli után.

Jó, azIn Touchnál senki sem lehet szemetebb, mert ők egyszerre célozgatnak arra, hogy Beckhamné nadrágján egészen más jellegű baleset okozott foltot, és hogy talán ezzel a válásáról szóló pletykákról akarja elterelni a figyelmet, amúgy meg milyen randa a tetoválás a hátán. Ne hagyjuk ki a Radart sem, ők azon felül, hogy hosszasan részletezik, milyennek tűnik az a folt, a ruhájukon található port is kiemelik. Ami egyébként Kate Moss óta az angol bulvárban nyilván nem lehet más, csak kokain. Ha nem az, akkor is lehet sugallni. Kimondtuk? Mondtuk a fenét.

Foltgate

Ugyanúgy, ahogy Bálint Antónia sem fogja tudni lemosni magáról a szopcsi-gate-et, Kiszel Tündére egy egész ország gondol óriásszemöldökű nőként, pedig hol van az már, Czifra Nóci Noémivel meg történhet bármi, akkor is ő lesz A Nő, Aki Majdnem Leejtette A Mobiltelefonját. Remélhetőleg Victoria Beckhamet elkerüli ez a végzet, na nem mintha azt feltételeznénk róla, hogy magyar nyelvű bulvárcikkeket olvasgat magáról. De foglalkozik vele az angol nyelvű sajtó is, többet is, mint szeretné.

Kilenc évvel ezelőtt például kiderült, hogy Romeo nevű fia epilepsziás. Az esetről a Popsugar is beszámolt annak idején: Beckhamék Madridból Londonba repültek, és megérkezésükkor a fiú a fotósok vakuvillogásától rohamot kapott (hogy az ilyesmi mivel jár, arról itt olvashat). Egy ideig bírta, hogy fotózták (eltakarta a szemét), de az egyik fotós konkrétan bevillantott a babakocsijába, mire a gyerek sikítani kezdett, a lábai pedig rángatóztak. Ekkor anyja kikapta a babakocsiból, magához szorította, és rászólt a fotósokra, hogy „hagyjátok békén. Epilepsziás. A rengeteg villogás rohamot vált ki nála. Ezt nem tehetitek!”. 

Utóbb kiderült, abban az évben Romeo Beckhamet négyszer vitték kórházba epilepsziás roham miatt, és az is, hogy híres édesanyja megbánta, hogy minderről nyíltan beszélt. Szóvivőjük utólag le is tagadta az egészet, és azt mondta, a család nem kíván az egészségi állapotukra vonatkozó híreszteléseket kommentálni. Ezek után nem lenne csoda, ha Victoria Beckham arról sem beszélne, ha ő maga például beteg volna. (Ez sem zárható ki teljesen, hiszen az epilepsziának lehetnek genetikai okai is, márpedig, ha a fia érintett, ő maga is az lehet. Jó hír viszont, hogy Romeo Beckham mostanra egyre sikeresebb modell, tehát valószínűleg már nem lesz rosszul a villanófénytől.)

Nem kell a bulvár szokásos rosszindulatának tulajdonítani, hogy amikor napszemüvegben, bizonytalan járással, másba kapaszkodva, más mögé rejtőzve távozott valahonnan, senki sem feltételezte róla, hogy ez betegség miatt lehet. (A férje ruhájára úgy is kerülhetett por, hogy letérdelt mellé a földre, segíteni.) A híres embereket gyakrabban látni sejthetően részegen vagy bekábózva, mint betegen. Aki beteg, és sokan ismerik, az előbb-utóbb nyilvánosan beszél róla - gondoljanak csak Brooke Shieldsre, aki nagyon sokáig szégyellte szülés utáni depresszióját, utána pedig könyvet írt róla, hátha ezzel másoknak is segíthet.

Akárhogy is, simán elképzelhető (és reméljük) hogy Beckhamné tényleg csak azért került földre az este folyamán, mert megcsúszott az ezernyi lufi között, és a földön kötött ki, eközben leöntve magát valamivel. A sok por pedig a lufikról is kerülhetett rá. Valami hasonló helyzetet ugyanerről az ünnepségről ő maga posztolt az Instagramjára. Egészen valószínű, hogy sosem fogjuk megtudni.

Az ügy legújabb fejleménye, hogy Beckhamné saját férje állítása szerint rákapott a tequilára mostanában, ami a volt focista szerint új(!!!) szenvedély az életében, írja a Daily Mail

„Előbb-utóbb mindenki fut egy kört ezzel az itallal, de az ember idősebb korában már jobban értékeli" - közölte Beckham a mexikói ital és neje kapcsolatát jellemezve.

Persze a tény, hogy valaki szereti a tequilát, önmagában egyátalán nem probléma, csak akkor, ha nem bírja.