Friderikusz Sándor az Összezárva Friderikusszal című műsorában régi barátját, Varnus Xavért hívta meg. Az összezárt 24 órából kiderült, hogy az orgonaművész választott testvéreként tekint Friderikuszra, Faludy Györgyöt pedig a választott nagyapjának tartja. 

A beszélgetésük lényegi része Varnus családi viszonyairól szólt. Az orgonaművész kapcsolata az édesapjával bonyolultnak nevezhető, ezzel szemben az édesanyjával egy szobában éltek egészen 12-14 éves koráig, és retteg édesanyja elvesztésétől. A saját gyerekeivel való kapcsolata is bonyolult, ő így fogalmazott az interjúban róluk: „gyanítom, hogy az életemmel és a hivatásommal nem lehetett volna összeegyeztethető". Arról is beszélt, hogy az önzés mechanizmusa valamennyire öröklődött a családjukban.

Friderikusz a szépészeti beavatkozásokra is rákérdezett, ahogy mondta, csak ő legalább két beavatkozásról tud. Varnus a szemhéjplasztikájáról beszélt, amit csereüzlettel, konkrétan koncertjegyekkel fizetett. Hogy mennyire sokoldalú, abból is kiderült, hogy van kilenc kecskéje, saját főzésű pálinkája, minden nap olvas legalább negyven oldalt (Márai naplói a kedvencei). Őszinte vallomást is hallani lehetett tőle, ami felfedi a Friderikusszal való barátságának mélységét:

„Egyet nem vettem figyelembe,hogy nehéz időszak előtt álltál. Egy miatt nagyon irigyellek, irigyellek, hogy túljutottál anyád elvesztésén. Mert én ebbe bele fogok dögleni."