{SPOILER} A Walking Dead hatodik évadának harmadik részében a forgatókönyvírók kinyírják azt a karaktert, aki a legelső perctől kezdve a sorozat szereplője. Ami azért érdekes, mert ebben a sorozatban tényleg hullanak a szereplők, de arra még nem volt példa, hogy a főszereplők közül haljon meg valaki. Az interneten a rajongók máris találgatnak, mi lesz, tényleg meghal-e Glenn, vagy valami csoda folytán túléli a zombitámadást? Esetleg zombiként tér vissza Alexandriába? twitterezők közül van aki azt posztolta, hisztérikus sírás tört rá az epizódot látva – bevallom, én szimplán csak nem tudtam aludni Glenn halála miatt.  A zombiapokalipszis legsokkolóbb és egyben legjobb epizódjáról lehetetlen nem beszélni. 

Glennt, akit a koreai Steven Yeun alakít – és aki a túlélésért küzdő csapat fontos tagja –, a hatodik évadban a zombik közé rántja magával az egyik mellékszereplő, Nicholas. Aztán az arcunkba tolják azt a képet, hogy Glenn végignézi, ahogy a beleit szedik ki a zombik. De a halálát, hogy tényleg meghal, és zombiként tér vissza, nem látjuk. Ez azért fontos, mert ez indíthatta el a találgatásokat, tényleg meghal-e Glenn, vagy valahogy visszakerül a sorozatba. 

A hatodik évad sztorija szerint egy hordányi zombit kell elterelni, ami Alexandria felé tart, mert a legfontosabb, hogy meg kell védeni az otthont, ami jelenleg Alexandria. A zombihorda nem véletlenül lett ekkora, miközben Rickék a terelésen munkálkodnak, Alexandriát megtámadja egy sereg ember, és ha mindez nem lenne elég feszültség, a horda fele leszakad, és a zombik Alexandria felé tartanak. Az otthon felé tartó zombikat Glenn a házak felgyújtásával akarja elterelni, a küldetésre sajnos magával viszi Nicholast, akit már meg kellett volna inkább ölnie, minthogy magával vigye. Nicholas ugyanis gyenge, ezt már a forgatókönyvírók a fejünkbe verték, és jól tették, ahogy az várható volt, Nicholas a legszorítóbb helyzetben a túlélés helyett feladja. Fejbelövi magát, és a testével együtt magával rántja a főszereplőt, Glennt. 

Elég nehéz elhinni, hogy a több ezer zombiból álló horda közé zuhanva túlélhető a helyzet, a neten azonban az a pletyka járja, hogy a színészt látták a forgatási fotókon egy új, és fontos szereplővel: Paul 'Jesus 'Monroe-val, aki egy másik túlélő csapat vezetője. A neten a rajongókat ez a pletyka tartja életben, és emiatt emlegetik Glenn halálát Jon Snow-ével (Trónok harca) együtt. Mindkét karakternek megvan az esélye arra, hogy életben maradnak, mert egyiküket se láttuk, tényleg holtan. 

Glenn karakterét a képregényben más öli meg, ember keze által hal meg, erre alapozva is sokan reménykednek Glenn túlélésében. A sorozat azonban nem követi a képregényt, ahogy a Trónok harca sorozat sem követi hűen a könyveket. 

Sajnos nagy valószínűséggel könnyes búcsút kell vennünk Glenntől, és csak reménykedhetünk, hogy Daryl nem egy motoron ülve tölti az egész évadot – kicsit több belőle nagyon jól jönne most.

Mi lesz Glennel?