BES 1830

Lagzi Lajcsi a böriben is tormbitálhat

2015.11.20. 07:48

A Blikk szerint Galambos Lajosnak, ismertebb nevén Lagzi Lajcsinak hamarosan beviszik a börtönbe a trombitáját, így legalább ott zenélhet karácsonykor. Otthon már biztosan nem teheti, a bíróság jogerős döntése szerint a zenész előzetes letartóztatása január 24-ig biztosan él.

A trombitáját viszont még a törvény szerint is megkaphatja.

Jogszabály határozza meg az elítélteknél tartható tárgyakat. Ezek között parancsnoki engedéllyel lehet hangszer is, akár trombita, furulya, fuvola, gitár vagy hegedű. Utób­biak a legnépszerűbb hangszerek a fegyintézetekben. Minden esetben egyedileg vizsgálják meg az erre vonatkozó kérelmet, és ha úgy látják, hogy a hangszer használata az intézetbe való beilleszkedést, illetve a társadalomba való visszatérést segíti, akkor természetesen lehet engedélyezni. Sőt egy alapos biztonsági ellenőrzés után akár saját hangszerét is megkaphatja az elítélt 

– mondta a lapnak a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sajtófőnöke.

Lagzi Lajcsit, feleségét és a tatai apartmanházának gondnokát  azért helyezték előzetes letartóztatásba szeptemberben, mert a gyanú szerint évekig lopták a gázt, az áramot és a vizet. A rendőrség erre úgy jött rá, hogy a zenész telefonját lehallgatták. A döntés ellen mindhárman fellebbeztek, de csak a zenész feleségét helyezték szabadlábra.