IMG 8943

Lagzi Lajcsi biztos, hogy a börtönben karácsonyozik

2015.11.17. 14:36

Január 24-ig biztos, hogy előzetes letartóztatásban marad Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi és társa, Cs. Csaba - értesült a Velvet megbízható forrásból.

Bár korábban a Bors és a Blikk is arról írt, hogy a mulatós zenész szinte biztos, hogy otthon karácsonyozhat, a Velvet információja szerint a bíróság másképp döntött.

A zenész ügyvédei már csak azért is bíztak a zenész szabadulásában, mert szerintük a titkos információgyűjtés bírói engedélyhez kötött, aminek tartalmaznia kell, hogy milyen bűncselekmény miatt rendelik el. Lagzi Lajcsinál bűnszervezetben való részvétel, zsarolás és orgazdaság bűntettének gyanúja miatt rendelték el. Nem pedig lopás és vesztegetés miatt. 

Lagzi Lajcsit, feleségét és a tatai apartmanházának gondnokát  azért helyezték előzetes letartóztatásba szeptemberben, mert a gyanú szerint évekig lopták a gázt, az áramot és a vizet. A rendőrség erre úgy jött rá, hogy a zenész telefonját lehallgatták. A döntés ellen mindhárman fellebbeztek, de csak a zenész feleségét helyezték szabadlábra.

Kérdéseinkkel kerestük a Budapest Környéki Törvényszéket is, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük.

Update: Megkaptuk a törvényszék válaszát, melyben azt írják, hogy

A Budapest Környéki Törvényszék mint másodfokú bíróság a mai napon meghozott végzésével a Budaörsi Járásbíróság végzését G.L. és Cs.Cs. vonatkozásában helyben hagyta. Ellene fellebbezésnek nincs helye, így az jogerős.