Ha önnek nem elég azzal szembesülni, hogy olvasóink minden sikersorozat folytatása közül az új Star Wars-filmet várják legjobban, akkor győzze meg az a tény, hogy Az ébredő erőnek milyen elképesztő sajtóvisszhangja van az utóbbi fél évben, és mennyire ott van már mindenhol. A csemegepulttól a konzervkukoricán át a játékokig.

A film készítői, terjesztői és a stúdió pr-osai sem hülyék: ebből a bemutatóból, illetve a megelőző sajtókörútból kihozzák, amit csak lehet. A Hollywood Reporter arról ír, hogy minden eddiginél hosszabb sátrat húztak fel Hollywood szívében, ahol a film Los Angeles-i premierjét tartják december 14-én, este. (Az időeltolódás miatt ekkor nálunk már 15-e lesz.) Valahogy így fest.

(Ez a környék általában így néz ki, csak az összehasonlítás kedvéért.)

Azonfelül, hogy még az Oscar-gálákon edződött helyi lakosokat is meglepte, mindez azt jelenti, hogy hatalmas bevonulás, rengeteg szereplő, és egyéb okból híres ember megy majd el oda. Az Oscar emlegetése nem véletlen: egy produkciós menedzser a Hollywood Reporternek azt mondta, ez a buli jóval nagyobb lesz annál.

Azt még nem tudni, melyik moziban mutatják be a filmet: a lezárt szakaszon van a Dolby, ahol az Oscart tartják, a TCL Chinese Theatre, ahol általában a nagy filmek Los Angeles-i bemutatóit tartják, és az El Capitan, ami ugyancsak iszonyú régi és rangos hely.

Akárhol is lesz, az egészen biztos, hogy a rajongók lassan tíz napja táboroznak a TCL előtt, és úgy tervezik, hogy a 17-ei, első vetítésig ott is maradnak. A díszbemutató alatt viszont a táborhelyüket el kell hagyni – az más kérdés, hogy a mozi jófejségből addig is őrzi a holmijukat. Az egyik rajongó, Caroline Ritter, azt mondta, megengedték nekik, hogy a premier után éjféltől hatig a mozi udvarában aludjanak, a készülődés első napján, szerdán pedig pizzát küldött nekik a Lucasfilm, ami elég menő.

Nyilván azt remélik, hogy valamelyik főszereplőt is láthatják közelről – és valószínűleg nem kell csalódniuk. Harrison Forddal itt olvashatnak egy pár napos, nagyon hosszú interjút arról, miért fontos neki annyira, hogy az embereknek sokat jelentsen a filmje (röviden: szereti, ha olyan emberekkel találkozhat, akik nem üzleti hasznot, hanem örömöt remélnek tőle), és ezzel valószínűleg nincs egyedül a stábban.

És hogy kik lesznek ott?

Egyrészt mindenki, akinek valaha is köze volt a történethez (ha másért nem, tiszteletből, illetve a kemény rajongók örömére meghívják őket), másrészt az új film szereplői. A teljes névsorukat idekattintva olvashatja el, de az alábbi minigaléria arra hivatott, hogy egyszerre enyhítse és fokozza a várakozást.

Mi pedig, amint lesz mivel, részletesen foglalkozunk a premier eseményeivel és képeivel.