Azt, hogy minden sikerfilmnek, filmsorozatnak folytatás készítenek, kétféleképpen élhetjük meg.

  1. Csalódottan, mivel ahelyett, hogy kitalálnának valami újat és jót, megint azt nézhetjük, amit már tizen-huszonakárhány évvel ezelőtt;
  2. Örömmel, hogy a régi kedvenceket újra láthatjuk.

 

Mi erősen javasoljuk az utóbbi hozzáállást, mert egyrészt úgy vidámabb az élet, másrészt pedig tényleg annyi minden kap új epizódot, vagy epizódokat, hogy valamelyik csak legyen már jó mindenkinek. Gyorsan áttekintjük, mire várunk mostanában, utána legyenek szívesek jelezni, hogy önök speciel minek örülnek.

X-akták

Ez a sorozat tizenhárom év kihagyás után, hat résszel folytatódik januárban, az eredeti szereplőkkel. Itt és itt nézhetnek meg belőle néhány másodpercet. És bár a hetedik évad negyedik részében végre összejött egy szájrapuszi, sajnos úgy néz ki, Mulder és Scully az új évadban ennél nemigen jutnak közelebb egymáshoz. Holott! Fújják ki a levegőt, és ismételgessék magukban: január 26. Január 26.

Twin Peaks

Noha ez a sorozat olyan szereplőket veszített el, mint BOB, Pete Martell, illetve Tuskó Lady, a lehetőségekhez képest eredeti felállással folytatódik 2016-ban. Kilenc epizódot terveznek, és bár hosszasan ment a vacakolás a költségvetésen, szerencsére David Lynch valósíthatja meg az elképzeléseit. Bár nem tudjuk, mi történt az elmúlt 25 évben, és kicsit tartunk is attól, hogyan sül el a dolog, már várjuk.

Star Wars

Talán itt nem szükséges leírnunk, miért vált ki tömeghisztériához hasonló állapotot az a film, amely csak az Indexen naponta három hírben kerül elő. Az első három film 1977-ben, '80-ban és '83-ban került moziba, a három előzményfilm '99-ben, 2002-ben és 2005-ben. Tehát tíz év után folytatódik a történet, most már valódi időbeli előrehaladással. Nálunk december 18-án mutatják be az új részt.

Szívek Szállodája

Október 20-a óta tudjuk, hogy új évadot kap a sorozat, amelynek eddigi utolsó évadát már nem az eredeti kreátor, Amy Sherman-Palladino vezényelte. De most ő fog irányítani, és négy, egyenként kilencven perces epizódban mondja el, kivel mi lett. Bizonyára nagyon hosszú forgatókönyvekkel.

Bazi nagy görög lagzi

Nemrég óta tudjuk, hogy ennek is érkezik a folytatása. Az előző rész óta tizenhárom év telt el, a főszereplőknek lett egy lánya, de egyébként minden és mindenki maradt a régiben. Amerikában márciusban fogják bemutatni, talán nálunk sem kell rá sokkal tovább várni.

Bridget Jones naplója

Erről a filmről aztán tényleg megírtunk mindent, amit nem szégyelltünk. Sokszor beleshettünk már a forgatásra, úgyhogy tudjuk: Bridgetet, Markot meggyőzően alakítják az eredeti színészek, és Patrick Dempseynek is remekül áll a csábító szerepe. Brit bemutató: szeptember 16. Remélhetőleg nekünk sem kell már egy teljes évet várni a csinosabb főszereplős utánlövésre.

Melyiket folytatását várja izgatottan?