Az énekes, az ember, a sztár. Lassan 30 éve a csúcson van, talán az is elmondható, hogy amihez nyúl, az arannyá változik. Az egyik leginkább rajongott magyar előadó. Egyfajta mítosz is körüllengi tevékenységét

– így vezették fel az Echo TV-n azt az interjút, ami Kovács Ákossal készült, és ami december 14-én végigsöpört a magyar médián.

Méghozzá azért, mert Kovács Ákos azt találta mondani benne, hogy:

A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak.

Itt a riporter visszakérdezett, hogy akkor mi a dolguk a nőknek, amire az énekes a következőt válaszolta:

Hát, mondjuk a női princípiumot beteljesíteni, nem? Hogy mondjuk valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni.

Az interjú, de legalábbis annak fenti részlete eljutott a színésznő és Got Talent-zsűritag Kovács Patríciához is, aki aztán Facebookon adott hangot nemtetszésének:

Nem szoktam itt sem politizálni, sem vitatkozni senkivel. De most ebből elegem van. Sokak nevében kikérem magamnak ezt az ostoba, középkori szöveget. Kikérem magamnak mint családanya, mint előadóművész, mint valakihez tartozó, valakinek gyereket szülő, vagyis az ákosi értelemben vett női princípiumot beteljesítő magyar állampolgár itt a 21. században

Eközben Facebookon A NŐ SZUVERÉN! NEMZETI MŰPÉNISZ ELLENI FLASHMOB! címen kvázi tüntetést szerveznek páran december 16. estére – a Papp László Sportarénához, ahol Ákosnak ebben az időpontban lesz koncertje –, ezért megkérdeztük Kovács Patríciát, hogy mit szól ehhez, és véleménye kifejezése után elmenne-e erre, vagy egy hasonló megmozdulásra.

"Én azt hiszem ezzel megtettem és kiírtam magamból amit gondoltam. Nekem több időm egyáltalán nincs erre, de vállalom bármikor a véleményem, abban minden benne van" – mondta Kovács Patrícia a Velvetnek.

Kovács Patrícián kívül azért másból is váltott ki némi reakciót Kovács Ákos kijelentése. Bár Lilu, az RTL műsorvezetője nem szólalt meg, de Instagramjára posztolt azért egy témába vágó fotót, amin Iggy Pop látható női ruhában, mellette pedig az olvasható, hogy:

Számomra nem szégyen nőnek öltözni, mert nem hiszem, hogy szégyen lenne nőnek lenni

*

Lilu (@lilugram) által közzétett fénykép,

De nemcsak a celebnők, Dopeman, vagyis Pityinger László is megszólalt, és szintén Facebookon fűzött megjegyzést Kovács Ákos, illetve Kövér László napokban tett kijelentéseihez:

Vicces gyerek ez a KövérLaci meg az Ákos spanja. Szerintem is a nők legszentebb választása az anyaság, de ha rájuk néznek, a dumájukról már nem is beszélve, nem csoda, hogy a nagy átlagnak elmegy a kedve az egésztől...

Sőt, a celebeken kívül is többen háborognak Kovács Ákos kijelentése miatt. Az énekes december 16-án tartandó Aréna koncertjének Facebook-oldalán például annyi, Ákosnak, illetve a menedzsmentjének nem tetsző komment érkezett, hogy azokat sorra törölték, de párról szerencsére még időben készítettünk screenshotot.

Illetve létrejött egy külön Facebook-event is, méghozzá a Szegedi Kovács Ákos Fanclub szervezésében, mint írják, a következő okból:

Ákos a minap egy interjúban kifejtette, hogy a nőknek mi a dolga. Ezek közt egyértelműen nem szerepel az ő koncertjeinek látogatása. Kérjük nemzetünk megtévelyedett asszonyait, félrevezetett leányait, hogy a Papp László sportaréna jegypénztáraiban a fenti időpontban féláron váltsák vissza belépőiket.

Az ügyben megkerestük Kovács Ákost, de csak a sajtósát értük el, aki a következőt mondta a Velvetnek:

„Nem szeretnénk nyilatkozni, meg nem szeretnénk ezzel az üggyel foglalkozni. Ez egy sokkal korábban készült interjú, amit felfűztek most a politikára. Ez egy kivágott interjúrészlet, egy ötven perces interjú részlete, három-négy mondata. Nem szeretnénk reagálni, mert érdemtelennek tartjuk a támadást. Nekünk a holnapi meg a holnaputáni koncert a legfontosabb, ezzel szeretnénk foglalkozni. Nem szeretnénk reagálni, mert nem szeretnénk tovább fújni a lufit. Ez egy túlfújt lufi már most. Senkit nem szerettünk volna megbántani, semmi ilyen jellege nem volt az Ákosnak.

Teljesen általános jelleggel beszél ebben az interjúban a női-férfi szerepkörről, ahogyan egyébként is általánosan jegyezte is ezt meg, nem egy konkrét dologra mondta, vagy konkrét szereplőkre vagy emberekre vagy bármire, hanem általánosságban.

Családos ember, négy gyerekes és ezt az álláspontot képviseli, hogy igenis fontos, hogy egy nő családban éljen, szeretetben éljen."