Hét hónapnyi sikeres bujkálás után a rendőrök elfogták Joaquin Guzman drogbárót, akit a világ csak El Chapo, azaz a Köpcös néven ismer. Talán még mindig szökésben lenne, ha nem lett volna Sean Penn és a Rolling Stone magazin, aki interjút csinált a férfival. A felvételre még Mexikóban került sor szeptemberben és ez lett az első interjú, amit a hírhedt drogbáró adott. A rendőrség az interjú alapján tudta levadászni a Köpcöst, ráadásul most Sean Penn ellen is nyomozás indult Mexikóban.

Úgy tudni, hogy a színész is aktívan részt vett az interjú szervezésében, de állítólag nem ő dobta fel a Köpcöst, hiszen saját elmondása szerint még ő sem merne visszaélni Guzman bizalmával. Penn egyébként elég bőbeszédű volt a találkozóval kapcsolatban. Elmondta, hogy 14 óra telt el, amíg elindult Los Angelesből és amíg találkozhatott a körözött bűnözővel. A sofőrje Guzman fia volt, aki iszonyatos sebességgel vezetett, elvették minden elektronikai készülékét és még egy repülőút is várt rá, sőt találkoztak a mexikói hadsereggel is, akik eléggé zavarba jöttek Guzman fiától és elnézést kértek, hogy megállították őket. 

Az interjú is tartogat bizarr részleteket, a Köpcös például minden szerénység nélkül állítja, hogy ő a legnagyobb drogkereskedő a világon, de kiderül, hogy a repülőgép ás autóparkja mellett még tengeralattjárói, kamionjai és hajói is vannak. És az erőszakos munka? 

Nézzék, amit csinálok az önvédelem, semmi több. Hogy én kezdem-e a balhékat? Soha!

- mondta a világ legnagyobb drogbárója, akinek tervei között az is szerepel, hogy saját magáról készít dokumentumfilmet.