Január 11-én reggel az egész világ értesült David Bowie haláláról, kivéve a zenész első feleségét, Angie Bowie-t, aki épp a Celebrity Big Brother-házba bezárva tölti napjait hírzárlat alatt.

A műsor készítői pár órával Bowie halálhíre után úgy döntöttek, ebben az esetben kivételt tesznek, vagyis Angie Bowie-t tájékoztatták arról, hogy első férje, akivel tíz évig élt házasságban, elhunyt.

És bár a nézőket előre tájékoztatták arról, hogy Angie Bowie-val kamerákon kívül közlik a hírt, mégis sokan kiakadtak Bowie rajongói közül, hogy a Channel 5 így generál magának nézettséget a zenész halálával. Azt ugyanis már láthatták a nézők, hogy a későbbiekben hogyan reagált a halálhírre Angie Bowie.

A Telegraph azt írja, az egykori modell először azt mondta, évek óta nem látta Bowie-t, ezért nem tud nagyon kiborulni a hír miatt, majd mégis elkezdett sírni, és azt mondta:

Ezzel egy korszak véget ért.

Emiatt akadtak ki a nézők a műsor készítőire, akik bár valóban kamerák nélkül közölték a hírt Angie Bowie-val, azt már mutatták a nézőknek, hogy mi volt a reakciója.

Többen undorítónak nevezték a csatornát és a műsort, amiért képesek voltak Angie Bowie reakcióját bevágni a következő napi műsor előzetesébe, szerintük ezzel ugyanis a Channel 5 hasznot húz David Bowie halálából.

Angie Bowie-nak a műsor készítői egyébként felajánlották lehetőségként, hogy tekintettel a történtekre, befejezheti a műsort, de ő úgy döntött, marad.