Ma reggel járta körbe a világot David Bowie halálának híre. De egyvalaki szinte biztosan később értesült a hírről, mint ön: az énekes első felesége, Angie Bowie, akiről, illetve akinek házasságáról ezt a posztot összeállítottuk. Egy egészen különleges kapcsolat volt az övék, tíz évig tartott, a legfontosabbakat 5 pontban szedtük össze alább.

1. Angie volt a másik nő

Mary Angela Barnett 1949. szeptember 25-én született Cipruson, de 19 évesen Londonban volt, amikor is megismerkedett David Bowie-val. Az ekkor még csak 22 éves zenész ekkor egy bizonyos Mary Finnigan nevű nő szeretője volt, aki a románcra tekintettel szállást adott Bowie-nak.

Finnigan számára egy idő után kiderült azonban, hogy van a képben egy másik nő is: ez a másik nő volt Angela Barnett, akit Bowie egy év múlva, 1970-ben el is vett feleségül. Mary Finnigan pont a múlt héten állt elő a történetével, hogy ő volt Bowie szeretője, amikor az megismerkedett első feleségével. Könyvet is írt a témáról, hát most biztos jól fog fogyni, fotói viszont kétségtelenül elképesztően érdekesek.

2. Angie Bowie benne van a férje zenéjében

Amikor Angie bekerült a képbe, Bowie számára pont akkorra érett be a zenei karrier. Az esküvő idejére Bowie már befutott rocksztárnak számított, és későbbi karrierjében Angie-nek, aki mellesleg színésznő szeretett volna lenni, egész nagy szerep jutott. Feltűnt férje Ziggy Stardust-os koncertfilmjében, de talán fontosabbak a neki írt számok. A The Prettiest Star című Bowie-kompozíciót állítólag a rocklegenda bejátszotta szerelmének a telefonba, amikor megkérte a kezét, de állítólag például egy későbbi kompozíciót, az 1975-ös Golden Yearst is Angie Bowie ihlette.

3. A Rolling Stones Angie-je viszont nem Å‘

Talán még érdekesebb, hogy az Angie Bowie-ról szóló leghíresebb szám igazából nem is róla szól. Van ugyanis a Rolling Stonesnak egy Angie című gigaslágere, amivel kapcsolatban mindenki magától értetődőnek veszi, hogy azt Mick Jagger David Bowie akkori feleségéről írta. Sajnos azonban több interjúban is megerősítették, hogy ez nincs így: Keith Richards lányát hívták Angie-nek, innen jött a név, de valószínűleg a szám valódi témája a heroin.

4. Rockerházasság

David és Angie Bowie házassága minden bizonnyal teljesen másmilyen volt, mint amilyennek ön egy átlagos házasságot elképzel, de persze ők ketten sosem voltak átlagemberek, így nincs is abban semmi meglepő, hogy Angie Bowie önéletrajza viszonylag részletesen tárgyalja, mennyi szex és drog fért bele annak idején a rock'n'roll mellé a házasság tíz éve alatt.

Mellesleg a párnak egy fia is született, Duncan Jones. Érdekes módon a gyermek felügyeleti jogát az 1980-as váláskor a bíróság az apának, azaz David Bowie-nak ítélte. Mondani se kell, Angie Bowie attól kezdve nem volt túl jóban exférjével, de még saját fiával sincs normális kapcsolata a mai napig. Legutóbb azt nyilatkozta, feltehetőleg már nem is lesz soha az életben.

5. Rosszkor ment be a realitybe

A brit Celebrity Big Brother a világ egyik legjobb jelenleg futó hírességes realityje, és pont úgy alakult, hogy a január 5-én kezdődött újabb szériába a készítőknek sikerült beszervezniük Angie Bowie-t. Nem tudhatjuk, hogy a most már 66 éves exfeleség tudta-e, amikor igent mondott, hogy volt férje haldoklik, az viszont biztos, hogy Angie Bowie a Big Brother házban volt, amikor a rocklegenda hétfő reggel elhunyt.

Hétfő délután tudósítottak csak a brit lapok arról, hogy Angie Bowie most már végre tudja, hogy volt férje elhunyt, a műsor szabályai szerint ugyanis a játékosok nem tudhatnak semmiről, ami a házon kívül történik. Természetesen rendkívüli esetekben átadnak bizonyos híreket a lakóknak, és ez egy ilyen rendkívüli eset, szóval Angie Bowie-t egy idő után végül tájékoztatták arról, amit ön valószínűleg már reggel óta tud.

A műsor készítőiben van annyi jóérzés, hogy előre megmondták, hogy a halálhír közlését nem fogják rögzíteni, így a műsorban sem lesz majd látható, mit kezd majd Angie Bowie ezzel a megrázó hírrel. Az viszont már látható volt, hogyan mesél Angie Bowie az 1970-es esküvőről: sajnos nem sikerült időben és józanon odaérnie az ifjú párnak.