Amal Clooney jogásznő, civilben George Clooney felesége, élete első amerikai tévés interjúját adta. Az ET szerint Clooney a beszélgetéssel csak megerősítette a róla kialakult képet: vagyis, hogy egy okos és szenvedélyes nő. A szenvedélyes itt nem romantikusregényes értelemben veendő: örömmel és lelkesen végzi a munkáját. Azt eddig nem tudtuk róla, hogy a pompás londoni angolját egy kis pöszeség színezi – hát, már de.

Az interjú folyamán szóba került a híres emberek jótékonysági munkája, amit Clooney nagyon fontosnak tart, és maga is aktívan gyakorol. Hogy csak egy dolgot említsünk, díjazás nélkül vállal el számára fontos emberi jogi ügyeket.

Szerintem csodálatos, ha a celebek úgy döntenek, idejüket, energiájukat, a rájuk irányuló figyelmet fontos témákra irányítják. Magamra viszont nem így tekintek, mert még mindig ugyanazt a munkát végzem, mint korábban. Ha több figyelmet kap mindez, az szerintem jó. 

Hozzátette azt is, hogy nyilvánvalóan egyfajta felelősséggel jár, hogy rá is több figyelem irányul egy ideje a magánélete miatt, de úgy véli, 

mindezt helyénvaló módon gyakorlom azzal, hogy folytatom az efféle munkát.

(Jó, ez a mondat olyan gyönyörű, hogy idetesszük eredetiben. I think I'm exercising it in an appropriate manner by continuing to do this kind of work.)

Pillanatnyilag a Maldív köztársaság egykori elnöke, Mohamed Nasheed ügye tartja lázban: politikai ellenfelei alaptalanul börtönbe juttatták, terrorizmus vádjával.  

És amúgy a celeblét?

Amal Clooney úgy lett celeb, hogy nem celebesedett el. Felvette a férje nevét, és rettenetesen szeretik egymást, de a régi közegét, a színésztársaságot nem tette magáévá. Folyamatosan dolgozik, az egyetlen, amivel a bulvársajtót, ha öntudatlanul is, de szórakoztatja, hogy nagyon elegánsan öltözik, és a megjelenése kifogástalan.

Tök jó, nem?