David Beckham mára olyan híresség lett, mint egy unikornis: páratlan, jó, szép, mindenki csak kedveseket gondol róla. Most is azért ír róla a sajtó, mert nagyon jó fej volt, és még az is lehet, hogy mozgalom lesz belőle.

Mint a BBC írja, a sportoló-modell a napokban London utcáin járva észrevette, hogy egy kerékpáros mentőápoló és egy beteg – idős úr, aki elesett – mentőautóra vár, a hidegben. 

Egyszer csak a semmiből azt láttam, hogy valaki, aki nagyon emlékeztet David Beckhamre, elsétál mellettünk. Azt mondta, helló, és beszállt a kocsijába. Azt mondtam a férfinek, akit elláttam: azt hiszem, ez David Beckham volt. Tíz perccel később hozott nekem egy kávét, és egy teát a sérültemnek. Nagyon rossz volt a hidegben biciklizni, el sem hittem, amikor forró italokkal tért vissza.

– mondta el Catherine Maynard, a mentő, a BBC-nek. (A beteget kórházba szállították, de csak kisebb sérülései voltak.)

A történet itt nem ért véget: a londoni mentők hivatalosan is hálájukat fejezték ki Beckhamnek, és a Twitterre vitték a történteket, hogy így köszönjék meg, amiért tettekkel mutatta meg, „mennyire tiszteli a keményen dolgozó mentőket, és még egy ilyen kis gesztus, mint egy bögre kávé megvásárlása is érezteti munkatársainkkal, hogy számon tartják a munkát, amelyet végeznek".

Aligha lesz belőle nemzetközi mozgalom, de a Twitteren már terjed a #buyitlikebeckham (vegyél egyet, mint Beckham) címke, amely a nevével persze erre a filmre is utal. Azt nem mondanánk, hogy ragályos a jócselekedet, de kétségkívül beszélnek róla. És egy követője már akadt.

Na de miért beszélnek erről ennyire?

David Beckham a tökéletes celebférfi mintapéldánya, nagyon sok okból. Essünk túl a külsőségeken: a sármos megjelenés csak egy dolog, és ha valakit nem kedvelnek különösebben, akkor a fényűző otthon megléte sem javára szól.

Sokkal inkább arról lehet szó, hogy Beckham továbbra is inkább egy jó megítélésű híresség, aki boldog a feleségével, sokat szórakozik a gyerekeivel, és olykor cikibe hozza őket, de meg is kapja érte a magáét. A hírnevéért sokat és sokáig dolgozott, ha életében ezentúl csak viccelődni fog, akkor is kedvelni fogják.