Kate Winsletet Oscarra jelölték idén, de nemcsak emiatt lesz a díjátadón. Hanem mert mindenképpen ott akar lenni Leonardo DiCaprio mellett. (Ha nem jutna eszükbe: DiCapriót A visszatérő című filmben játszott főszerepe, Winsletet pedig a Steve Jobsban alakított mellékszerepe miatt jelölték.)

Nagyon erősen érzem, hogy ez talán Leo éve lehet. A legközelebbi barátom ezen a világon, el sem tudom képzelni, hogy ne legyek ott, és támogassam.

Bár ez nem feltétlenül volt mindig nyilvánvaló, de amióta 1997-ben együtt játszottak a Titanicban, azóta nagyon jó barátok. Bár, ha jobban belegondolunk, nyilvánvaló volt.

Megbízható, hűséges típus. Nagyon jó barát, mindig is az volt, és nemcsak nekem, hanem mindenkinek, aki megfordul körülötte. Még mindig megvannak azok a barátai, akik akkor is ott voltak, amikor a Titanicot forgattuk.

Mindezt a People-ön olvastuk, de nehogy azt higgyék, hogy Winslet egyszer elérzékenyült valamitől, és emiatt mondott csak ilyeneket. Az E!-nek ugyanerről beszélt a színésznő - feltették neki a kérdést, hogy ha választhatna, ki kapjon Oscart, mit kívánna: ő, vagy DiCaprio vigyen haza szobrot - és közben még a szeme is könnyes lett.

Ott van mögötte ez a rengeteg jóakarat, és hogy mindenki azt akarja, legyen már az övé. De tényleg, ez emberek az utcán [erről beszélnek] Ez igazán, igazán csodálatos. Szerintem ez az igazi tanúbizonysága annak, hogy milyen drága ember, és hogy az emberek nemcsak rajonganak érte, hanem igazából szeretik és tisztelik. Erre nagyon büszke vagyok [...]. Mindig elöntenek az érzések, ha Leóról beszélek.

 Egyikük sem mondott soha mást, de reménykedni azért persze lehet, hogy több van, vagy volt köztük egy baráti villantásnál. Mondjuk talán a barátság is elég. Ha a téma ennél is jobban érdekli, itt tájékozódhat még.