A múlt héthez hasonlóan 20-án szombaton este is középdöntővel várta a nézőket A Dal. A műsor végén kiderült, hogy Freddie, Vásáry André és a Parno Graszt, illetve vigyaszágon Berkes Olivér & Tóth Andi csatlakozhat Petruskához, Oláh Gergőhöz, a Kállay Saunders Bandhez és a Mushuhoz, hogy a jövő heti döntőn eldőljön, melyikük utazhat idén az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Ahogy egy hete, úgy most is 9 versenyző mutatta meg (újra), hogy mit tud - bár a számok ugyanazok voltak, mint amiket az elődöntőkön már hallottunk, többet áthangszereltek, illetve -effekteltek. Színpadra lépett az Egy Másik Zenekar, Berkes Olivér & Tóth Andi, Vásáry André, a Passed, Gáspár Laci, Nika, a ByTheWay, illetve Freddie és a Parno Graszt is.

A versenyprodukciók mellett Zséda is fellépett: Demjén Ferenccel az Úgy szeretném című dalt adták elő. Az előző adásban A Dal Felfedezettje címet adták át, most pedig kiderült, ki lett A legjobb dalszövegíró. Nem húzzuk tovább az idegeit, a győztes: Csarnai Borbála (Freddie dalával).

Azt már az elején elsütöttük, hogy kit szerettek leginkább a nézők és a zsűri - ha  a részletes pontszámokra kíváncsi, itt lent megnézheti.

Versenyző neve Zsűritől kapott pontszám Nézőktől kapott pontszám Összesen
Freddie 38 9 47
Vásáry André 36 6 42
Parno Graszt 36 6 42
Nika 33 6 39
Gáspár Laci 29 6 35
Egy Másik Zenekar 28 5 33
Berkes Olivér & Tóth Andi 27 6 33
Passed 27 6 33
By The Way 26 5 31