Egy közepesen fontos díjat vitt haza csütörtök este A Dal egyik döntőse, Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie. Az Instyle jelöltjei közül rá szavaztak a legtöbben, és  

ő lett az év fiatal tehetsége.

Farkas Franciskát, Horkay Barnabást, a Kelemen Kabátbant és a Margaret Islandet előzte meg. Örült neki? Örült. 

Nagyon nehéz feldolgozni eleve a jelölést. Nagyon jól esett, hogy egyáltalán azok körében vagyok, akik lehetőséget kaptak. 

– mondta a Velvetnek Freddie. 

A másik nagyon fontos kérdés, hogy most akkor Fehérvári Gábor Alfréd jóképűnek tartja-e magát. A múltkor feltettünk egy pofonegyszerű kérdést. Freddie tényleg olyan jó pasi? Az igenek nyertek, szóval a többség valóban majd elájul a 25 éves énekestől. De ami ennél is lényegesebb, hogy mit szól ehhez az érintett. Röviden: nem érdekli. Mondjuk ki az, aki szemrebbenés nélkül vágja rá, hogy ja, tudom, hogy jól nézek ki, köszi. Nem Freddie. 

Nem én vagyok az, akinek meg kell mondania, hogy milyen vagyok, valakinek tetszik az, ahogy kinézek, van, akinek nem, ez így van rendjén. Hála istennek olyan közönségem van, akiket nem ez érdekel. Hogy ha több ember van, aki a megjelenésemet jobbnak találja az átlagnál, annak én nagyon örülök, de nem az a célom, hogy ezzel foglalkozzunk. 

Ennyit az év kérdéséről, szombaton jön a A Dal döntője. A Velvet percről percre közvetíti majd az eseményeket, hogy még véletlenül se maradjon le semmiről. A nyolc döntőst itt találja, addig is hallgassa meg Freddie-t.