Hajdú Péter hosszú interjút adott a Figyelőnek, ebből, és a mellé írt háttércikkből a legfontosabb részleteket emeljük ki.

A műsorvezető-producer azt mondja, felkészült arra is, ha megbukik az új, Showtime című produkciója, és visszavonul a műsorvezetéstől. Emellett orvosi rendelőt épít Törökbálinton, és egy plázaberuházást is tervez. ( A cége, a Frizbi Entertainment [FE] most az Aktívot és a Showtime-ot szállítja be, de tárgyalnak további műsorokról, és a köztévének is ők gyártják a Magyarország Szépét.)

Szerinte a TV2-nél éppen  nehézségek vannak , de ezért még nem fog felállni, mert ő TV2-snek érzi magát.

Jó kapcsolatot ápol Habony Árpáddal, Orbán Viktor és a Fidesz nemhivatalos tanácsadójával. Ezen mondjuk nem lepődtünk meg, tekintve, hogy Andy Vajna csatornájának, illetve a köztévének szállít be műsorokat, a felesége pedig régóta a Rogán-Vajna-Habony-nevekkel fémjelzett társaság nőtagjaival közösen mulat mindenféle eseményeken.

Ezt már nem ő mondja, csak írják róla: rendkívül könnyen teremt kapcsolatot, és kitűnő a memóriája. Nála magasabb szinten lévő emberek problémáit oldja meg, ami növeli az iránta tanúsított jóindulatot, és a bulvármédiát is erre használja.

Hajdúnál ezek a dolgok minden bizonnyal ösztönösen jönnek, ugyanakkor ez bizonyos ponton túl már teljesen tudatosan építi a nexusait. A kolléga gyerekének betegsége esetén nem azért kezd el ötletelni, mert vár valamit cserébe, de kapcsolatrendszerének kialakításában komoly szerepet játszott, hogy »magasabb szinten« is segít megoldani mások problémáit. Akadt, aki úgy fogalmazott: sikerét annak köszönheti, hogy szívességeket tesz, összehoz embereket, kijár dolgokat. Ráadásul azt is érzi, hogy mikor kell egyet hátralépni, és inkább háttérbe húzódni, így pedig a nagyobb bukásokat is el lehet kerülni.