Kiváltságosnak lenni annyi, mint 4 nappal a premier előtt megnézni a Showtime Hajdú Péterrel című műsort.

Én már láttam. Meg is osztom, hogy milyen lesz. Korábban már megírtuk, hogy az előzetes infók szerint ez a műsor egy Jimmy Fallon koppintás akar lenni. És az is lett. Ami nem baj, mert az is volt a cél, hogy egy Magyarországon még nem látott Late Night Show-t hozzanak létre. Már amennyiben azt gondolják, hogy idehaza senki sem nézi Jimmy Fallon műsorát.

De mennyire fekszik Hajdú Péternek az önszopatás?

Eléggé.

Ha A Nagy Duett után a TV2-n marad, akkor azt fogja látni, hogy Hajdú Péter kedvesen üdvözli önt, majd a showman minden mondata utáni kényszeres tapsoltatás végeztével elkezdődik a műsor. 

Első körben a Kismenőkből átcibált gyerekek fognak például a vasárnapi boltzárról beszélgetni, amikor egyikük száját az  mondat hagyja el, hogy:

a kormány parancsolja meg, hogy mit csináljunk.

True story.

Lesz még Tápai Szabina kézilabdázó, akivel felvezetik a Győzd le Hajdút című játékot. Jelen esetben kézilabdával és más tárgyakkal, gumicsirkével, pénzzel és játékvasalóval dobnak kapura, Berki Krisztián (nem az olimpikon) meg véd, hisz kapus volt a Fradinál. Igen, lesz megunhatatlan herevasalós poén is.

Ezt követően jön Gönczi Gábor, akit úgy mutogatnak, mint a győztes csata utáni véres kardot, hisz 19 évnyi RTL klubozás után most átigazolt. A házibulik kibeszélése után jött a playback-párbaj, aminek az alapja Hajdú Péter elmondása szerint nem a Lip Sync Battle, hanem a korábbi magyar műsor, a Tátika. Gizike és gőzeke. Legyen így. Mert ez a szegmens már-már tökéletes. Gönczi kicsit jobban ledobhatta volna magáról a több mint 20 évnyi Smile zenekaros színpadi rutint, illetve jobb dalokat is választhatott volna, vagy választhattak volna neki. De itt Hajdú Péter a mennybe megy.

Még egy beszélgetős rész, amiben Bochkor Gáborral felrakják  „az elhízott nőnek nem jár párkapcsolat" című régi lemezt. A legjobb, amikor kötetlenebb visszakérdezésekbe csapnak át hirtelen.

Bochkor: Te ezért pénzt kapsz?

Hajdú: Nem bazmeg, ingyen ülök itt.

*nevetés*

Már csak egy levezető fülkés játék (Jimmy Fallon megcsinálta már) van hátra a Jóban rosszbanos Cseke Katinka közreműködésével, aztán Hajdú Péter behívja Szikora Robit, majd az R-Go-val a színpadon köszön le a műsor. Ha láttak már rossz playbacket, akkor ezt nézzék meg, mert valami elképesztően zseniális a biodíszletként beállított gitáros kapcsolási ideje.

Hajdú Péter elmondta, hogy a műsort kéthetente veszik fel, és kéthetente is jelentkezik. Erre az évadra 13 részt rendelt be a TV2. Minden adásban más vendégek lesznek. Úgy néz ki, hogy most Anastacia ad Skype-on interjút, de van egy komoly egyeztetés Selena Gomezzel is. Minden attól függ, hogy milyen előadók jönnek Magyarországra, vagy ide a közelbe fellépni, mert csak a műsor kedvéért már nem lehet elhívni egy nagy sztárt sem, mert nem jön el.

A játékokról pedig annyit, hogy:

Nehéz újat kitalálni. A fülke esetében is gondolkodtunk, hogy mi legyen. Eleinte zuhanykabinban álltak volna a játékosok, de az macerás, sőt, kockázatos lett volna, hogy széttörik. Ezért maradt a fülke, de nálunk nem telefonon érkeznek a kérdések, és rossz válasz esetén a bemondott sorszám szerint jönnek be az emberek.

- mondta Hajdú Péter

Elégedettek vagyunk a műsorral, tartalmilag és képileg is. Nyárig megmarad a szájkarate, a tátika, a fülke. Aztán ősszel majd lehet, hogy változtatunk a gegeken. Percenkénti bontásban fogjuk vizsgálni a nézettséget, így kiderül, hogy melyik szegmens az amit jobban szeretnek a nézők, és melyik az, amit kevésbé

- zárta a beszélgetést a Showtime műsorvezetője.