11673999 a51e5f3570c5eb5e379157e414b96c39 m

Meghalt egy TV2-s riporter

2016.05.03. 11:52 Módosítva: 2016.05.03. 13:17

Wels Péter Mátyás lakásán a Blikk információi szerint rendőrök helyszínelnek.

A riporter alapítótagja volt a Tényeknek, az egyik legismertebb arc volt a TV2 híradójában. Halála okát egyelőre még nem tudni.

A Velvet információja szerint a riporternek hétfőn dolgoznia kellett volna, de nem ment be. Kollégái többször is hívták, de nem reagált. Úgy tudjuk kedden délután két riporter társa ment el a lakására, ők hívták a tűzoltókat, csak így tudtak bejutni Wels lakásába.

Úgy tudjuk, az idegekezűseget kizártak Welsnel, halála okét a boncolás derítheti ki.

A TV2 riporterei mély megrendüléssel fogadták a hírt.

Kerestük Azurák Csabát, aki nemrég hagyta ott a Tényeket, de a volt híradós, aki évekig dolgozott együtt Wels Péter Mátyással, nem akart megszólalni az ügyben.

A TV2 volt riportere, Vujity Tvrtko Facebook-oldalán a következőket írta:

Meghalt Wels Péter Mátyás, aki kezdetektől velünk volt, gyönyörű hangjával, nagyszerű emberségével gazdagította a TV2 családját. Filmeket készített a Naplóba, és más műsorokba. A Tények riportere, Barátunk 46 éves volt! Énekelj még sokat Szabó Tibinek és mindenkinek, aki fönt vár minket! Vígasztalhatatlan vagyok. Isten nyugosztaljon, Matyikám! 

A TV2 hivatalos sajtóközleményében ez áll:

Életének 47. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Wels Péter Mátyás, a Tények riportere. A TV2 munkatársa 1999 óta dolgozott a csatornánál, ez idő alatt rengeteg interjút, riportot készített a cégcsoport hírműsorai számára, munkája mellett pedig dokumentumfilmet is forgatott. 
Wels Péter Mátyást hiába hívták a munkatársai telefonon, nem érték el, ezért kedd délelőtt a kollégái felkeresték otthonában. Mivel a csengetésre nem nyitott ajtót, a tűzoltókat és a mentőket is értesítették a barátai, így sikerült bejutni a lakásba, sajnos, már későn. Kollégánk rendkívül tehetséges televíziós, kiváló kolléga és megbízható barát volt. 
A TV2 osztozik a család gyászában és Wels Péter Mátyást saját halottjának tekinti..