Új módszerrel hozták nyilvánosságra a szavazatokat idén az Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban szombat éjszaka. Először a szakmai zsűrik pontjait számolták össze, és ebből nagyon hamar úgy tűnt, hogy a nagy győztes Ausztrália lesz, aki 320 ponttal vezetett, mögötte a második Ukrajna volt 211 ponttal. Mire Tatár Csilla vakítóan sárga ruhában bejelentkezett, nyilvánvaló volt, hogy Freddie, a bugyinedvesítő ruhaszaggatás és a Pioneer című dal itt nem fog labdába rúgni.

A nemzeti zsűriktől 52 pontot kaptunk, a csehek és a spanyolok szerettek minket a legjobban, tőlük egy-egy tízes jött. A tévénézők szavazatai alapján további 56 pont jött össze, szóval elmondhatjuk, hogy a zsűritagok és az SMS-ezők nagyjából ugyanolyanra taksálták Freddie teljesítményét: gyenge közepesre. Csak heten voltak 26-ból, akik nálunk is kevesebb pontot gyűjtöttek. Sajnos nagyjából ugyanott végeztünk idén is, ahol tavaly.

Izgalmas kérdés lett volna, hogy hol rendezik majd a 2017-es dalfesztivált, ha a vendégnek másodszor meghívott Ausztrália győz. Hogy hangolták volna össze az élő közvetítést a hatalmas időeltolódással? Ezt a kérdést végülis senkinek nem kell megválaszolnia, mert a tévénézők SMS-szavazataiból Ukrajna annyi pontot gyűjtött, hogy végülis lenyomta Ausztráliát, az idei győztes az alábbi dal. Ők nyertek már egyszer egyébként, 2004-ben Ruslanával, a tavalyi második oroszok pedig idén harmadikok lettek.

Példa nélküli műsorelem volt az idei Eurovízióban egyébként, hogya félidőben megjelent Justin Timberlake, hogy új filmjét/számát promózza. Biztos volt, aki örült neki.