Éppen a körmünket rágtuk le szombat éjjel az Eurovízió-közvetítés fináléja előtt ülve, amikor éjféltájt jött egy sajtóközlemény arról, hogy készült egy nem hivatalos klip Freddie dalához, a Pioneerhoz. Ezután egy ideig úgy volt, hogy Ausztrália fog nyerni, amitől valószínűleg kifordult volna a sarkából a világ, de végül egy drámai fordulattal mégis Ukrajna nyert. Az események vad forgatagában a sajtóközleményről meg is feledkeztünk, kb. úgy, ahogy az eurovíziós országos zsűrik és az SMS-ben szavazó tévénézők is teljesen megfeledkeztek Freddie daláról.

Pedig így utólag visszatekintve van ebben a klipben valami igencsak figyelemre méltó: az, hogy kb. egy órával azelőtt jelent meg, hogy maga a szám érthetetlenül nagyot bukott sokmillió tévénéző szeme láttára.

Ezúton is szeretnénk gratulálni Freddie-nek

...mondja a videó leírása, és hát felmerül a kérdés, hogy mihez gratulálnak. Ahhoz, hogy 26-ból sikerült a 19. helyet megcsípni? Vagy azt hitték, hogy perceken belül egész Európa Freddie lábai elé fog borulni? Hát sajnos nagyon nem jött be a számításuk.

Nem baj, ahhoz képest, hogy a videó kb. egy órával a megjelenése után rögtön aktualitását is vesztette, egész sokan látták már, kedd délelőtt 7200 megtekintés környékén állt a számláló.

Mondjuk annyiban mégsem volt rosszul időzítve ez a klip, hogy ha Európa teljes lakossága megtekinti még a döntő előtt, ettől a videótól valószínűleg akkor sem végez jobb helyen a Pioneer. De persze senkire sem szeretnénk ráoktrojálni a véleményünket, nézze meg ön most a kérdéses klipet, aztán szavazzon alább!

Hogy tetszik ez a puszta lelkesedésből készült, de rosszkor közzétett Pioneer-videó?