Amber Heard május 23-án adta be a válókeresetet, az is hamar kiderült, hogy feleségtartást igényel. Házassági szerződést nem kötöttek, úgyhogy hosszú procedúra elé nézhetnek a felek. Az még furcsább, hogy Heard mindössze pár nappal Johnny Depp anyjának halála után jelentette be a válást. A történet viszont egyre bonyolultabb, a legújabb információk szerint

Depp végigdrogozta és itta a kapcsolatukat, Heard távolságtartási végzés kért férje ellen,

és a bírósági iratokból újabb fejlemények derültek ki, miszerint Johnny Depp agresszívan viselkedett, borospoharat vágott a feleségéhez. Pénteken volt az első tárgyalás, amin Depp nem vett részt, Heard viszont igen. A Daily Mail olyan fotókat is közzétett, amin a színésznő zokogva távozik a bíróságról.

A jogi iratokban Heard elmesélte, hogy az egész házasságuk alatt félelemben élt, és a 30. szülinapján Depp üveget tört, poharat vágott hozzá. Április 21-én Depp későn, egy buli után ment haza New York-i otthonukba. Veszekedni kezdtek, ami elfajult, a színész egy pezsgős üveget vágott a falhoz, a felesége arccsontját pedig eltalálta egy üvegpohárral. Ezután Depp megragadta a vállánál a feleségét, és az ágyra lökte, miközben üvöltözött, és fenyegetőzött. Az este után állítólag egy hónapig nem is látta Heard Deppet. 

Legközelebb Depp anyjának halála után egy nappal találkoztak, elvileg nyugodtan indult a beszélgetés, de a színész újra ideges lett. 

Hirtelen valami bekattant nála, egy olyan dologhoz ragaszkodott, ami nem volt igaz, a hangulata drámaian megváltozott. Hihetetlenül dühös lett. 

– írta Heard. A színésznő ekkor értesítette egy barátnőjét, hogy gáz van, majd kihangosítta egy közös barátjukat, hogy talán neki majd sikerül meggyőznie Deppet arról a rejtélyes dologról, hogy hülyeség. Johnny Depp viszont továbbra sem engedte el a témát, kicsavarta a felesége kezéből a telefont, a közös barát ekkor üvöltötte, hogy Heard azonnal menjen el a házból. Heard barátnője megérkezett, Depp tört és zúzott, amit csak ért. Értesítették a rendőrséget, de a színész eltűnt, mire kiérkeztek. Állítólag pénzt is ajánlott Heardnek, hogy tartsa titokban a történteket, de Amber Heard elhatározta, hogy beadja a válókeresetet. 

A fenti történet alapján még messze nincs vége a válásnak, nem lesz ez sima procedúra. Depp nem jelent meg a bíróságon, ahol a bíró kimondta, hogy nem mehet 100 méternél közelebb a feleségéhez, a következő tárgyalást június végén tartják. Johnny Depp ügyvédje úgy nyilatkozott, hogy átlátnak Heardön, csak így próbál minél hamarabb pénzhez jutni.