Jövő héten már itt A Nagy Duett döntője, az elődöntőben Schobert Norbert, Kucsera Gábor, Keleti Andrea, Pachmann Péter, Kulcsár Edina énekelt amatőrként. Liptainak egyre nagyobb a hasa, Kasza Tibor még mindig nem hagyja annyiban a vicceit. Ha kell, ha nem, mondd egyet. Az elődöntőben minden páros kétszer énekelt, az első adásokhoz képest a műsor kissé elfáradt, már csak Schobert bizarr szettjei, és letörhetetlen versenyszelleme maradt.

Elképesztő lelkesedéssel nyomja minden héten, a vasárnapi rózsaszín dressze szinte könyörgött a döntőért. A fáraószerkóról nem is beszélve. 

Ennek ellenére ő és Keresztes Ildikó estek ki, nem volt elég a dressz sem.

A zsűri ennél a pontnál tök fölöslegesen ül a helyén, gyakorlatilag mindenkinek tíz pontot adnak, így semmi értelme az egésznek. De Kaszáék azzal védekeznek, hogy tessen a nézőknek dönteni, meg amúgy is, mindenki zseniális. Rendszerint Cooky elordítja magát a dalok után, hogy

Megvettem, 10 pont!

Egy híján mindenki maximum pontszámot kapott. Sok segítség. Kucsera Gáborról pedig jóindulattal sem lehet elmondani, hogy bármi hanggal és ritmusérzékkel rendelkezne. De tök mindegy, Dér Heni rendíthetetlenül próbálkozik minden erejével összetartani a produkciót. Az ő hangja és alakja legalább elvonja egy kicsit a figyelmet Kucsera esetlen lépegetéséről.

Pachmannék továbbra is viszik a hátukon a színvonalat. Kedvesek, ügyesek, egy rossz szót nem lehet mondani róluk. Nagyjából a harmadik adás óta érezni, hogy őket nem lehet kihagyni a döntőből. 

Na, szóval a négy döntős páros: Pachmann Péter és Péter Szabó Szilvia, Keleti Andrea és Péter Srámek, Kucsera Gábor és Dér Heni, Kulcsár Edina Hevesi Tamás.