Azt már megírtuk, hogy Taylor Swift kereste a legtöbb pénzt az elmúlt egy évben, de mi a helyzet a 100-as lista többi szereplőjével? Vajon hányadik a saját applikációval rendelkező, reality hősnő, Kim Kardashian? Vagy a Szikla? Van tippje, Dwayne Johnson mennyit kaszált 2015 júniusától?

Tessék, lehet turkálni a hírességek zsebében, máris mutatjuk a pénztárcájukat belülről.

A listán szerepel több sportoló, (egy csomó golfozó, nem csak Tiger Woods), zenész és zenekar is, de most a közismert emberekre összpontosítunk. A legutolsó helyen, a maga kis 30,5 millió dollárjával Britney Spears áll, aki tavalyhoz képest rosszabb helyezést ért el, hisz akkor a 85. leggazdagabb sztár volt. Ehhez képest az életminősége sokat javult. Az Instagramja egy igazi kincses láda.

Brad Pitt nem dolgozta betegre magát, 2015-ben összesen két filmes melója volt, az egyik az Oscar-díjas A nagy dobás, valamint az Angelina Jolie rendezte A tengernél, de még így is tudott 30 millió dollárt keresni. Márpedig ez nagy szó, mert utoljára 2007-ben sikerült ennyit hazavinnie. (Akkor jött ki az Ocean's Thirteen.)

Robert Downey Jr. jelenleg a 86., pedig 2015-ben még a 8. volt, így akkor a legjobban fizetett férfi színészként tartották számon. Azért lehet, hogy most ilyen "rossz" eredményt ért el a megkeresett 33 millió dollárjával, mert 2015 júniusa és 2016 júniusa között egy filmje volt csak, az új Amerika kapitány, aminek 2016 májusában volt a premierje.

Vin Diesel viszont azért állhat a 78. helyen, mert a 2015-ös bevételei mellé már megkapta a következő Halálos iramban-filmért járó pénzt, plusz A Galaxis őrzőiért is felvette a fizetést. Innen az az évi 35 millió dollár.

Lehet, hogy Jennifer Lopez már nem ontja magából a slágereket, de attól még megkeresi a maga pénzét. Az elmúlt év 39 millió dollárjának felét az American Idol zsűritagságának köszönheti, de amellett még L'Oreal is adott neki pénzt, hogy a márka arca legyen.

Palvin Barbara Forma 1-es barátja is ott van a leggazdagabb celebek között. Sőt! Lewis Hamilton a top 50-be is bejutott. A 49. helyet és a 46 millió dollárt nem pusztán az autóversenyzéssel szedte össze, hanem az olyan svájci luxus óramárka reklámozásával is, mint az IWC.

Jennifer Lawrence a 48. ezen a listán, de még mindig ő a legjobban fizetett nő Hollywoodban. Úgy keresett 2015-ben 46 millió dollárt, hogy csak Az éhezők viadala utolsó része, a Joy és az X-Men: Apokalipszis után kapott pénzt.

Azt pontosan lehet tudni, hogy Kim Kardashian mit csinál a hétköznapokban, hisz szinte minden mozdulatát dokumentálja az Instagramon, a Snapchaten, bárhol. Most már azt is tudjuk, hogy mennyit keres a Keeping Up with Kardashians sorozattal, a saját mobilos játékával meg az emojikkal. 51 millió dollárt.

A 35. hely környékén van egy érdekesség, egy váratlan meglepetés. Az 53,5 milliót és 54 milliót megkeresett Jay-Z és Beyoncé közé a híres tévés szakács, Gordon Ramsay furakodott be. Hogy honnan szerezhet egy szakács évi 54 millió dollárt? Viszonylag könnyen, ha három sikeres műsora is van egy országos csatornán. A pokol konyhája, az Amerikai mesterszakács és az Amerikai mesterszakács junior kiváló reklámfelületként szolgálnak Ramsay 25, (abból 7 Michelin-csillagos) éttermének árnyalt promózására.

A kanadai popsztárnak, Justin Biebernek sem kell félnie az elszegényedéstől, mivel egy sikeres albummal visszatérve és a Calvin Klein modelljeként 56 milliót keresett 2015 júniusától. Aztán David Copperfield is köszöni megvan, összevarázsolt magának 64 millió dollárt. Hogy kerek legyen a sztori, ehhez azért az is kellett, hogy 12 hónap alatt 638 műsort lenyomjon, ami 1,7 műsor/nap, ugye, ami hetekre lebontva is elég kemény, 12 előadás jön ki.

Elérkeztünk Dwayne Jonhsonhoz. A Forbes tavalyi listáján 86. volt, most pedig a 19. Ehhez a hatalmas ugráshoz az kellett, hogy A Szikla olyan filmeket szállít, amikre elmennek az emberek. A Törésvonal is egy semmiből jött sikerfilm volt, ami önálló, nem feldolgozott, nem sztárrendezővel eladott filmként 473 millió dollárt hozott világszerte. A pankrátorból lett színészt most a Központi hírszerzésben, valamint az HBO sorozatában a Nagypályásokban lehet látni, de már 2019-re is van egy filmje, hogy a készülő Baywatchról, a következő Halálos iramban című filmről vagy a bejelentettJumanji ról ne is beszéljünk. Na, így keresett ő egy év alatt 64,5 millió dollárt. Közben meg arra is van ideje, hogy gyúrjon és szépen építgesse a maga kis márkáját, vállalkozását.

A 100 leggazdagabb celeb összbevétele

A Forbes listája szerint az elmúlt 12 hónapot nézve ez az összeg  5,1 milliárd dollár, azaz 1,437,260,768,312 forint.

NA-GYON-SOK

Ez a 100 ember megkeresi Magyarország GDP-jének 3,8%-át.

Az abszolút első helyen végzett Taylor Swift mellett még egy énekesnőt meg kell említeni, a 12. leggazdagabb celebet, Madonnát. Igaz, hogy az elmúlt időszak tele volt botrányokkal, elképesztő fura dolgokat művelt a színpadon, amit a gyermekelhelyezési per miatti stressznek tudott be, de anyagilag nagyon pluszos volt számára az év. A rengeteg profitot termelő turnéja, a parfümjéből és ruházati cikkeiből származó bevételek miatt 76,5 millió dollárt keresett.

A fent szereplő összegekből még lejön az adó, ami kicsit megvariálhatja a Forbes 100-as listáját, hisz hallottunk már olyanról, hogy egy celebnek eszébe sem jutott, hogy neki olyat fizetnie kellene , de azért látszik, hogy kit mennyire vet fel a pénz.