Évek óta minden egyes nap látja és hallja ezt a fura vezetéknevet, de még mindig nem tudja, hogy ki a jó franc az a Kim Kardashian, azt meg pláne nem, hogy ki a többi, hasonló nevű nő körülötte, vagy hogy kik azok a Jennerek, és ezek mégis miről híresek?

Elege van, és válaszokat akar?

Eljött a nap, most végre MINDENT megtudhat a Kardashian-klánról, hogy ki kinek a kicsodája, és mit csinált eddig!

Robert Kardashian

Kim Kardashian apja, aki leginkább arról ismert, hogy O.J. Simpson barátja, majd később az egyik védőügyvédje volt. Amerikai és örmény szülők gyerekeként Kaliforniában született, örmény őseit pedig még a cári Orosz Birodalom alatt Kardasovnak hívták. Feleségével, akit akkor még nem Kris Jennernek, de már nem is Kris Houghtonnak, hanem Kris Kardashiannak hívtak, négy gyerekük született: Kourtney, Kim, Khloe és Rob. Gyerekei anyjától 1991-ben vált el, majd még háromszor megházasodott. Harmadik házasságát hat héttel a halála előtt kötötte meg Ellen Piersonnal. 2003 szeptemberében, 59 évesen hunyt el, mindössze nyolc héttel azután, hogy nyelőcsőrákot diagnosztizáltak nála.

Kris Jenner

Kris Houghton néven született Kaliforniában, egy nővére van, akit Karennek hívnak. Valószínűleg innen ered a beteges vonzódás a K-betűs keresztnevek iránt. 1978-ban ment hozzá Robert Kardashianhoz, hogy előtte mit csinált, arról nem sokat tudni, csupán azt, hogy egy évig stewardessként dolgozott. 1991-ben váltak el, 2012-ben pedig bevallotta, hogy mialatt házasok voltak, megcsalta férjét egy egykori focistával, Todd Watermannel, de pletykák szerint O.J. Simpsonnal is viszonya volt.

Egy hónappal azután, hogy elvált Robert Kardashiantól, hozzáment az olimpiai bajnok Bruce Jennerhez, akit a világ már Caitlyn Jennerként ismer. Felvette a Jenner nevet, majd új férjének szült két gyereket, Kendallt és Kylie-t. 2013 októberében jelentették be, hogy külön élnek, és 2014 szeptemberében váltak el, de a válás után nem vette fel újra lánykori nevét, megtartotta a Jenner vezetéknevet.

Kourtney Kardashian

Robert Kardashian és Kris Jenner legidősebb lánya évek óta a nála négy évvel fiatalabb Scott Disickkel él együtt, akit leginkább csak gazdag seggfejként lehet aposztrofálni. Három közös gyerekük született, Mason, Penelope és Reign. Egyik gyereke születését a Kardashian család életéről szóló reality-ben a hardcore rajongók végig is nézhették. 2004-ben, még a család életéről szóló reality előtt beválogatták egy olyan valóságshow-ba, ahol nagyon gazdag kölyök életébe lehetett belenézni.

Kim Kardashian

Végre el is érkeztünk a celebnők celebnőjéhez! Ő Kris Jenner és Robert Kardashian másodszülött lánya, akinek életét akár külön cikkben is tárgyalhatnánk, de megpróbálom nagyon sűrítve leírni a lényeget.

2000-ben, 19 évesen hozzáment a zenei producer Damon Thomashoz, három évvel később pedig el is váltak. Ebben az időben barátkozott össze Paris Hiltonnal, akinek gyakorlatilag a szolgája lett, viszont ennek köszönhetően megismert egy csomó embert. Összejött a rapper Ray J-jel – az énekesnő Brandy testvére –, akivel 2003-ban készítettek egy szexvideót, ami 2007-ben véletlenül kiszivárgott. Kim Kardashian hírneve gyakorlatilag utóbbinak köszönhető, meg annak, hogy ezután kapta meg a lehetőséget családjával együtt, hogy életüket egy reality-ben mutogassák. Ezután egy halom tévéműsorban, sorozatban és filmben tűnt fel, nevét pedig szépen branddé építette. 2011 augusztusában hozzáment az NBA-játékos Kris Humphrieshoz és 72 nap után, októberben már be is jelentették, hogy elválnak. 2012 áprilisában jött össze a rapper Kanye Westtel, 2013 júniusában született meg lányuk, North West, egy évvel később, 2014 nyarán megtartották az évszázad esküvőjét, nemrég pedig bejelentették, hogy újra gyereket várnak.

Kim Kardashian az elmúlt évek alatt a nevét akkora márkává alakította, hogy saját névvel elátott ruhákat és szépségápolási termékekeket dobott piacra anyjával és nővéreivel együtt, és gyakorlatilag mindenhol jelen van, ahol jelen kell lenni. Mert 2003-ban az akkori pasija megdugta, és ezt négy évvel később a fél világ megnézhette. Hát körülbelül ezért.

Khloe Kardashian

A harmadik Kardashian nővér élete a legkevésbé érdekes, bár neki is volt egy viharos párkapcsolata a kosárlabdázó Lamar Odommal, akihez hozzáment, majd el is váltak. Khloe Kardashian egyébként 2001-ben súlyos autóbalesetet szenvedett, annyira, hogy azóta hosszútávúmemória-zavara van. Mostanában leginkább azért szerepel az újságokban, mert gyanúsan nagy lett a feneke

Rob Kardashian

A Kardashian lányok öccse, akit apja után neveztek el Robertnek, igazi elhanyagolt, már-már kitaszított testvér a Kardashian családban. Az újságokban maximum azért szokott szerepelni, hogy épp lefogyott-e, vagy sem, vagy azért, mert néha kiírja Twitterére, hogy amúgy van egy eltitkolt fia. De utóbbi még mindig nem derült ki, hogy igaz-e.

Caitlyn – egykor Bruce – Jenner

Kim Kardashian mellett ő a másik legizgalmasabb karakter a Kardashian-klánban. A 65 éves Jennert korábban Bruce-ként ismerte a világ. A transznemű sportoló az utóbbi hónapokban mondta el a sajtónak, hogy régóta nőként szeretett volna élni, emiatt volt egy nemátalakító műtéte, nemrég pedig a Vanity Fair címlapján debütált nőként, új keresztnévvel.

Caitlyn Jenner még férfiként, Bruce Jenner néven 1976-ban a montreali olimpián, a férfiak tízpróbáján olimpiai aranyat nyert, még a saját világrekordját is megdöntve. Akkoriban Chrystie Crownover volt a felesége, akitől két gyereke született, Cassandra és Burt. Második házasságából, Linda Thompsontól két fia született, Brandon és Brody, majd harmadik, Kris Jennerrel kötött házasságából is született két lánya, Kendall és Kylie.

Kendall Jenner

Caitlyn (Bruce) Jenner és Kris Jenner legidősebb lánya, aki nővéreivel, a Kardashian lányokkal ellentétben már nem teljesen haszontalan, mivel a legnagyobb modellek közt tartják számon, és ő az egyik legfelkapottabb név ma a fiatal hírességek közt Gigi Hadid és Justin Bieber mellett. Olyan divatházaknak és tervezőknek dolgozott már, mint a Chanel, a Balmain, Donna Karan, vagy Marc Jacobs.

Kylie Jenner

A legfiatalabb Jenner-lány viszont még nem vitte annyira, mint modell nővére, és teljesítménye inkább összehasonlítható idősebb nővéreivel, akik a Kardashian nevet viselik. Bár Kylie Jenner elhiszi magáról, hogy lehet belőle modell, azon túl, hogy felpumpálta a száját, és összejött egy rapperrel, túl sokat nem kezdett még magával. Igaz, nem is nagyon tudott volna, hisz még mindig csak 17 éves.

Brody Jenner

Caitlyn (Bruce) Jenner fia jóval azelőtt híres volt már, hogy Kim Kardashianról bárki is tudta volna, hogy kicsoda. Ugyanis Brody Jenner bőven a Kardashian család életéről szóló reality előtt szerepelt egy valóságshow-ban. Ez az MTV-n futó The Hills volt, ami gyakorlatilag Lauren Conrad életéről szólt, akinek akkoriban (a 2006 és 2010 közötti időszakban) Brody Jenner volt a pasija. Sőt, 2005-ben is szerepelt egy valóságshow-ban, a Princes of Malibu-ban (igen, teljesen komolyan Malibu hercegei volt a címe), ez pedig arról szólt, hogy hogyan bulikáznak bátyjával, Brandon Jennerrel és haverjával, Spencer Prattel.

Brandon Jenner

Ő talán Brody Jennernél is lényegtelenebb, de a családhoz tartozik, és híres valamennyire, szóval jó ha tud az ő létezéséről is. Szóval azt már tudja, hogy Caitlyn (Bruce) Jenner fia, és Brody Jenner bátyja, meg azt is, hogy szerepelt egy béna nevű valóságshow-ban, de azt talán nem tudja, hogy van egy együttese, a Brandon & Leah. A Leah név a feleségét, Leah Jennert takarja, és annyira szeretik egymást, hogy még együtt is zenélnek.

Ja, meg ott van még

Kanye West

is, aki, mint Kim Kardashian férje, szintén a családhoz tartozik, de mivel a rapper még a család életéről szóló valóságshow-ból is szeret kimaradni, elég ha annyit tud róla, hogy rapper, és szereti egy intelligens és komoly ember látszatát kelteni.