A félreértések elkerülése végett tisztáznánk, ez a műsor kinek is a mije. Meglehetősen nehéz kiigazodni a szépségversenyek között, gyorsan vegyük át, hogy a Magyarország Szépe Sarka Kata és most már Rogán Cecília nevéhez fűződik (ő az egyik zsűritag), míg a Miss Universe Vajna Tímeáé.

Mindenkinek megvan a maga területe, kéretik nem összekeverni! 

Már csak azért sem, mert egyáltalán nem mindegy, melyiken indulunk. A többes szám indokolt, hiszen nem először hallom a versenyzőktől, hogy a hír igaz, minden kislány álma, hogy egyszer szépségkirálynő legyen. Lényeg a lényeg, hogy az idei Magyarország Szépét Gelencsér Tímea nyerte, ő mehet a decemberi világversenyre, a döntők döntőjére Washingtonba, hogy ott megugorja Kulcsár Edina végső rekordját, és megnyerje a Miss World címet.

Viszont amíg kiderült, ki kapja Kiss Daniella tavalyi koronáját, rengeteg zseniális pillanatot élhettünk át vasárnap este a köztévén, mindenki beleadott apait-anyait, hogy remekül szórakozzunk. A mindenki pedig leginkább a Hooliganst, a Király-, és Vastag-testvéreket takarja – plusz egy kicsit Kulcsár Edinát, aki a Nagy Duettben elért sikerei után boldogan ugrált a Királylányra. Felváltva fokozták a fokozhatatlant, Vastag Csaba még népdalokat is énekelt, hogy tökéletesen passzoljon a zenei aláfestés a lányok népviseletes tourjához. 

De ez még mind semmi, ahogy minden évben, idén is a kisfilmek vitték el a pálmát, a lányok ilyenkor felsorolják, hogy királynőként milyen nemes cél mellett állnának ki. A világbéke már nem menő, a legtöbben az állatokat mentenék meg. Az összeset. Csak kerüljön már a fejükre a korona, úgy sima ügy. Volt, aki tett a súlyos betegekre, menhelyekre, és inkább a gondolatok erejében hisz.

Királynőként felhívnám a figyelmet a pozitív gondolkodás fontosságára.

A szépségversenyek univerzumában a királynők váltják meg a világot, kórházakat járnak szakadatlan, hogy felvidítsanak minden gyengélkedőt. A baj csak az, olykor előbújik belőlük a sajnálat, mint az egyik versenyzőből, aki a következőket mondta a veszprémi kórház gyerekosztálya után:

nagyon vártam, hogy ideérjünk, viszont nem gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz lesz. Nekem nagyon fontosak a gyerekek, nagyon-nagyon megsajnáltam őket. Tudtam, hogy gyógyítható betegségekkel, kisebb sérülésekkel kezelik őket, de amikor megláttam az egyik kislányt, akkor elkezdtem sírni.

Nem véletlen, hogy sírva nem engedték be a gyerekekhez, ha valamire nincs szükségük az az, hogy sajnálják őket, lássák, hogy baj van. 

Gyertek, lányok, méhészkedjünk egy kicsit!

A Magyarország Szépe versenyzői olyan szerencsések voltak, hogy egy kicsit belekóstolhattak az átlagember mindennapjaiba, különböző szakmákban próbálhatták ki magukat. A szerencsésebbek elmentek egy cukrászdába, és mielőtt gombócokat adagoltak volna, összepattintottak egy korrekt koronás tortát kész piskótalapból. Hihetetlen precizitással kenték körbe a vajas krémmel, majd a tetejére illesztettek egy fondant-koronát cukogyönyökkel, miközben megbeszélték, hogy ez életük első sütije. Ilyen ez a cukrászélet. 

A csapat másik fele méhészkedett egy keveset. A fene se érti, miért pont erre esett a szerkesztők választása, de arra talán ők se számítottak, hogy az egyik királynő-jelölt rácsodálkozott, hogy a hím méheket heréknek hívják. Pedig tényleg, ez a nevük már egy ideje. 

Az óriási kalandok után csak egy feladat maradt hátra, végre kihirdették a királynőt. Kiderült, hogy Gelencsér Tímea mindenkit maga mögé utasított, és győzött. A második helyezett egy szőke lány, Oczella Eszter lett, a harmadik hely Dukai Babetté.