Sáfrány 'Aleska' Emese legújabban főz. Nem ám csak úgy hobbiszinten, az egészséges táplálkozást nagyon is komolyan veszi, holnapot csinál, workshopra készül. A Velvetnek sem egy egy jó zsíros pörköltöt dobott össze, hanem tápióka pudingot, amibe tényleg csak a mi kedvünkért rakott egy kanál mézet. Köszönjük, ránk fér a diéta. Lényeg a lényeg, Sáfrány Emese megtanított minket főzni, már tudjuk milyen náluk egy jó tápióka (gluténmentes!). 

Mindenekelőtt íme, A RECEPT: 

  • 500 gramm tápióka gyöngy
  • 400 gramm kókusztej (konzerv, lehetőleg sűrűt, tejszíneset válasszunk)
  • 3 tk kókuszreszelék
  • opcionális: fahéj, vanília kikapart magja
  • a tetejére bármilyen gyümölcs

A kókusztejet alacsony lángon melegítjük, majd a meleg tejbe szórjuk a tápiókát, ami lassan megduzzad, megváltozik az állaga és a színe is. Próbáljuk meg ne tömbszerű masszává egybefőzni (ha kell áztassuk, be egy rövid időre a melegítés előtt), vegyük le a tűzről, ha összeállt, megpuhult. Fahéjjal, vaníliával ízesítsük, a tetejére rakjunk friss gyümölcsöt. Erősen ajánlott: cukor, méz, bármi, ami édes. Természetesen aki fogyózik, figyel a cukrára, hagyja ki ezt a lépést, vagy használjon nyírfacukrot!

Minden Komlón kezdődött

„Vidéken nevelkedtem, apukám, anyukám is szeretett főzni, megvolt, hogy ki mit készít. Anya a húslevest csinálta jobban, apa a lecsót. Így már akkor is próbáltam ellesni a trükköket. 

De bevallom, gyerekként annyira nem szerettem segíteni. Aztán később rájöttem, mi az oka, én szeretem uralni a konyhát. Olyan típusú szakács vagyok, hogy ha még ki is nézek egy receptet, sosem úgy készítem el pontosan, átvariálom. Szeretek kreatív lenni a konyhában, kísérletezni

– mondta Aleska a Velvetnek.

Több mint egy éve komoly kapcsolatban él, kezdenek kikopni a férfi rajongói, már nem a pornóval azonosítják. Láttuk már topless időjárás-jelentésben, a dzsungelben túlélni, most meg ez, Sáfrány Emese megtanítja főzni. 

Az utóbbi másfél évben eltűntek az aktív férfi rajongóim, szinte 80 százalékban nők, vagyis inkább tinilányok írnak. A fiúk megvannak, de már nem olyan aktívak. Az egy korszakhoz tartozott, most már párom is van. Jó érzés, hogy néha a fiatal lányoknak példa vagyok az edzés, vagy a főzés miatt. Ez motivál.

Miközben kis híján kifutott a kókusztej, a tápióka sem akart elválni a fazék aljától Sáfrány Emesével arról beszélgettünk, hogy mennyit lendített a karrierjén a pornó. Attól még, hogy ma inkább spárgázik, légtornászik, nem felejtette el, honnan indult. Gyakorlatilag mindent megtett azért, hogy befusson. Sikerült. "Nem tudom azt mondani a múltamra, hogy megbántam, ez volt az egyik belépőm a mostani énemhez.

A pornó ebből a szemszögből talán megkönnyítette a dolgom, valljuk be, egy jegy volt a médiába az én esetemben. Általában ha van egy célom, sokszor sajnos bármi áron elérem. 

Mindenkit érdekelt, milyen egy felnőttfilmes. Azért örülök, hogy én ezen továbbléptem, nem nagyon emlegetik, már mással azonosítanak, megváltozott a rajongói köröm. Nem bánom." 

Aleska igenis szeret háziasszony lenni 

Egy kicsit késő tippeket adni, hogyan lehet Sáfrány Emesét levenni a lábáról, de azt kikötötte, hogy soha nem Tinderezne, még akkor sem, ha nem volna ismert. Hisz a klasszikus férfi-női szerepekben, a barátjával jól megvannak, Aleska főz, a férfi, Attila meg becsavarja a villanykörtéket. Tényleg.  "Egy párkapcsolatban én a klasszikus típust képviselem, elvárom, hogy udvaroljanak. Attilának azért volt nyert ügye, udvarolt, szimpatikus lett. Először hozzá jártam edzeni, nem nyomult. Feltűnt, hogy tetszem neki, aztán elkezdtünk barátkozni, de megtartottuk a távolságot.

Amikor együtt programoztunk, akkor már furcsa volt, hogy feljött, főztem neki, és nem történt semmi. Arra gondoltam, hogy legalább tegye már a combomra a kezét. Eszembe jutott, hogy akkor csak szimpatikus vagyok neki?!

Utólag mondta el, hogy ezt direkt csinálta, nem akarta velem éreztetni, hogy lerohanna, kivárt. Ettől izgalmas, megvolt a vadászat. Olyan rossz látni, hogy a mai fiatalok erről megfeledkeznek." – Sáfrány még hozzátette, hogy a takarítás nem a kedvence, de a vacsora legalább az ő reszortja. 

És ha Sáfrány Emese Komlón maradt volna?!

Az egy dolog, hogy Aleskát az ország nem Sáfrány Emeseként ismeri, – függetlenül attól, hogy lassan, de biztosan megszabadul a pornós titulustól – de mi lett volna, ha szépen marad ott, ahol született, nem vág bele a felnőttfilmezésbe? Röviden: egyszerűen csak Sáfrány Emese, de ilyen opció nem létezett. „Valószínűleg már lenne két gyerekem. Mielőtt eljöttem Komlóról, volt egy nagy szerelmem, négy évig voltunk együtt, Megkérte a kezemet. Akkor komolyan gondoltuk, de ma nem mondanám ezt igazi lánykérésnek.

Nem bírtam megmaradni a seggemen. Csomószor volt olyan, hogy megkattantam, nem bírom egy helyben, nekem be kell mennem Pécsre. Bementem egyedül, sétálgattam, és örültem, hogy végre történik valami.

[...] Én nem tudnék reggel 8-ra bemenni valahova. Nem azért, mert monoton, lenézem, nekem az kell, hogy mindig történjen valami új, különben megkattanok. Nem véletlenül kezdtem el az éneklést. Tisztában vagyok azzal, hogy az adottságaim nincsenek meg hozzá, de élvezem. Magamnak bizonyítottam, hogy nincs lehetetlen." – mesélte.

Emlékeztetőül idetennénk az ominózus karácsonyi performanszt, Különös Szilveszter: Aleska feat. Hajdú Péter. 

De másra nincs is idő, a tápióka kész, megfőtt, felszívta a tejet. Nem mondom, hogy nem masszív kaja, de felvállalom, hogy kifejezetten odavagyok a gumiszerű furcsaságokért, így jöhet a műanyagnak tűnő gyöngy minden mennyiségben. Majd otthon titokban alaposan megcukrozom, hogy Aleska meg ne lássa.