A 2009-es és 2013-as Star Trek-filmekben Chekovot alakító színész június 19-én halt meg. Váratlan halálát az okozta, hogy amikor elindult otthonról, kihajtott a háza és az utca közötti felhajtón, majd kiszállt autójából és visszament a kapuhoz, a dzsip visszagurult, Anton Yelchint pedig olyan erővel nyomta a kapunak, hogy megfulladt. A barátai holtan találtak rá, mert aggódni kezdtek és elmentek a házához, amikor már több órája nem jelent meg az aznapi próbán.

 

Az elhunyt színész szülei most azon vannak, hogy bepereljék a fiuk tragikus haláláért felelős cégeket. Egyrészt a  2015-ös Jeep Grand Cherokee gyártóját, a  Fiat Chryslert tervezik megkeresni, mert gyári hibás lehetett az autó, ami megölte Yelchint. Ezt a típust korábban vissza is hívták, pont a váltó miatt, mert azt a megszokottól eltérő módon kellett parkoló állásba rakni, amit még felvillanó fény sem jelzett, hogy megtörtént-e vagy sem, így sok esetben az autó üresben maradt. Továbbá a dzsipet értékesítő AutoNation autókereskedő céget is beperelhetik, sőt, a váltót gyártó céget is.  A  család ügyvédje elmondta, hogy Yelchinék kártérítést követelnek.

De nem csak a fiuk halálát okozó cégek vagyonára pályáznak a szülők.

A 27 éves színésznek nem volt végrendelete. De házastársa vagy utódja se, így hivatalosan nincs kire szálljon a vagyona. Ezért Yelchinék beadtak egy kérvényt, hogy átvehessék Anton Yelchin hagyatékát, ami mindennel, ingatlannal, készpénzzel és más egyebekkel együtt több mint 1 millió dollár lenne.

via TMZ