Westminster hercege, a 64 éves Gerald Cavendish Grosvenor augusztus 9-én, kedden lancashire-i birtokán lett rosszul. A mentők a Royal Preston Kórházba szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni.

Az ingatlanmágnás a harmadik leggazdagabb brit állampolgár és egyúttal a királyi család egyik legközelebbi barátja volt. Halálával nem csak hercegi címe szállt fiára, 9 milliárd fontos, vagyis körülbelül 3244 milliárd forintos vagyonát szintén a 25 éves Hugh Richard Louis Grosvenor örökölte.

A gyaníthatóan szívrohamban elhunyt hercegnek Hugh az egyetlen fia, de mesés örökségéből három lányának, Lady Tamarának (aki 2004-ben Vilmos herceg egyik barátjához ment hozzá), Lady Edwinának és Lady Violának is jut majd.

ő György herceg keresztapja

A fiatal arisztokrata neve onnan lehet ismerős, hogy – hat szerencsés társával egyetemben – neki jutott a megtiszteltetés, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné elsőszülöttjének, György hercegnek a keresztszülője legyen. 2012-ben pedig azzal került a címlapokra, hogy 5 millió fontot (körülbelül 1,8 milliárd forint) tapsolt el, a 21. születésnapja alkalmából.

A nagyszabású bulira összesen 800 embert hívott meg, köztük több hírességet, például nagy cimboráját, Harry herceget. Az örökös nem aprózta el a dolgot, a vendégek szórakoztatásról a világhírű komikus, Michael McIntyre, a Rizzle Kicks brit hiphopduó, valamint egy tekintélyes méretű tűzijáték gondoskodott.

A legkapósabb agglegénynek számít

Hugh Grosvenor a Newcastle-i Egyetem és az Oxfordi Egyetemen tanult, majd a diplomaosztót követően ingatlangazdálkodással kezdett foglalkozni. Választásában nem volt semmi meglepő, hiszen családjának London legdrágább körzeteiben vannak tulajdonai. Később aztán menedzserként helyezkedett el egy cégnél, ami kávézaccból készít biomasszát és bioüzemanyagot.

Mivel úgy tudni, hogy Westminster hetedik hercegének jelenleg nincs barátnője, a brit lapok máris arról írnak, hogy elképesztő örökségének köszönhetően az egyik legkapósabb agglegény lett az országban.

Via The Daily Mail