Ez a fiatal arisztokrata most elképzelhetetlen vagyont örökölt

2016.08.12. 10:18

Westminster hercege, a 64 éves Gerald Cavendish Grosvenor augusztus 9-én, kedden lancashire-i birtokán lett rosszul. A mentők a Royal Preston Kórházba szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni.

Az ingatlanmágnás a harmadik leggazdagabb brit állampolgár és egyúttal a királyi család egyik legközelebbi barátja volt. Halálával nem csak hercegi címe szállt fiára, 9 milliárd fontos, vagyis körülbelül 3244 milliárd forintos vagyonát szintén a 25 éves Hugh Richard Louis Grosvenor örökölte.

Westminster hetedik hercege, a 25 éves Hugh Richard Louis Grosvenor
Westminster hetedik hercege, a 25 éves Hugh Richard Louis Grosvenor
Fotó: Facebook

A gyaníthatóan szívrohamban elhunyt hercegnek Hugh az egyetlen fia, de mesés örökségéből három lányának, Lady Tamarának (aki 2004-ben Vilmos herceg egyik barátjához ment hozzá), Lady Edwinának és Lady Violának is jut majd.

ő György herceg keresztapja

A fiatal arisztokrata neve onnan lehet ismerős, hogy – hat szerencsés társával egyetemben – neki jutott a megtiszteltetés, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné elsőszülöttjének, György hercegnek a keresztszülője legyen. 2012-ben pedig azzal került a címlapokra, hogy 5 millió fontot (körülbelül 1,8 milliárd forint) tapsolt el, a 21. születésnapja alkalmából.

Az elhunyt Gerald Cavendish Grosvenor és egyetlen fia
Az elhunyt Gerald Cavendish Grosvenor és egyetlen fia
Fotó: Facebook

A nagyszabású bulira összesen 800 embert hívott meg, köztük több hírességet, például nagy cimboráját, Harry herceget. Az örökös nem aprózta el a dolgot, a vendégek szórakoztatásról a világhírű komikus, Michael McIntyre, a Rizzle Kicks brit hiphopduó, valamint egy tekintélyes méretű tűzijáték gondoskodott.

A legkapósabb agglegénynek számít

Hugh Grosvenor a Newcastle-i Egyetem és az Oxfordi Egyetemen tanult, majd a diplomaosztót követően ingatlangazdálkodással kezdett foglalkozni. Választásában nem volt semmi meglepő, hiszen családjának London legdrágább körzeteiben vannak tulajdonai. Később aztán menedzserként helyezkedett el egy cégnél, ami kávézaccból készít biomasszát és bioüzemanyagot.

9 milliárd fontos vagyok hullott az ölébe
9 milliárd fontos vagyok hullott az ölébe
Fotó: John Stillwell / Facebook

Mivel úgy tudni, hogy Westminster hetedik hercegének jelenleg nincs barátnője, a brit lapok máris arról írnak, hogy elképesztő örökségének köszönhetően az egyik legkapósabb agglegény lett az országban.

Via The Daily Mail