Britneyből, a tinicsajból az elmúlt években dögös Milf lett. Azt, hogy zeneileg is sikerült-e változnia, kinőtte-e a 2000-es évek popját és alkalmazkodott-e az új elvárásokhoz, a jövő hétvégén már tudni fogjuk. Pénteken jön ki ugyanis a Glory című új lemeze.

Közel 10 év telt el azóta, hogy Britney Spears először kopasz lett, majd kiderült, hogy bipoláris depresszióban szenved, és elvették a gyerekeit. 16 éves kora óta nyomta a műsort megállás nélkül, így ne csodálkozzunk, hogy tönkrement idegileg. Aztán amikor ezeken túllépett, több éven keresztül, többször próbált igazán visszatérni. Nem annyira sikerült.

Úgy tűnik, 2016 lesz az, ami újra felemelheti: az év elején már láthattuk a képeket a Las Vegas-i showjáról, ahol bombanő, csütörtök óta pedig 4 slágergyanús zenét is hallgathatunk a megjelenő albumáról, ebből mutatunk kettőt, amit teljes egészében megfülelhetnek itt:

Ryan Seacrest rádióműsorában az énekesnő amúgy annyit fűzött hozzá új albumának zenéihez, hogy életének leghiphoposabb alkotása lett, egy olyan szintet sikerült vele megütni, ami nagyon boldoggá teszi.

Ha valami Britney, és valami új, akkor persze nincs történés botrány nélkül. A Make Me... című zenéjéhez kapcsolódó klip története kissé kacskaringós volt: miután elkészült az első videó, David LaChapelle alkotása, azt a menedzserek túl szexinek (WTF?!) találták Britneyhez képest, ezért letiltották, újat kellett készíteni. Azzal is indokolták ezt, hogy nem volt története - ugyanakkor a dalszöveg erotikus utalásaihoz jócskán kapcsolódtak a videóban látható jelenetek, például hogyan kell egy markolón vonaglani: 

Na jó, a dalszövegben markolók nincsenek, de a zene erőteljesen a gyertyafény/rózsaszirom/haboskád után történő dolgokról szól. Végül ezek a táncosok is kimaradtak a klipből. 

A sztriptíztánc és kockahastenger helyett készítettek egy táncolós, barátkozós verziót, ami inkább lett BMW reklám, mint videoklip. Íme a második felvonás:

Senkinek nem kell mondani, hogy a rajongók kiakadtak, és követelik az első verzió publikálását is, bár erre nem sok esély van, mert a menedzsment jócskán összerúgta a port a készítővel. Pedig utóbbival Britney jóban van, neki tetszett is a szexi klip.

Ami még az új albummal nagyjából egy időben érkezik, az az MTV Video Music Awards, melynek kiemelt fellépője lesz az énekesnő. VMA fellépései mindig is emlékezetesek voltak, egyszer például egy óriáskígyóval lépett színpadra, máskor meg Madonnával smárolt.

It's not just a stage. It's a story… @mtv #VMAs August 28.

Britney Spears (@britneyspears) által közzétett videó,

Mivel instagramján ennyire promózza idei fellépését, valószínű most is nagy dobásra készül, állítólag a G-Eazyvel közös Make me…-t adja elő, de az sem kizárt, hogy az újabb, Do You Wanna Come Over?-t is elénekli.

Drukkolunk, hogy 2016 jó év legyen Britneynek, és ne egy 2007-hez hasonló 2017 álljon előtte. Szerintünk megérdemli.