2016 elég sok szempontból Rihanna körül forog, és nem csak a szigetes fellépése miatt. Idén ő kapta meg az MTV VMA életműdíját, és az is kiderült, hogy szerepelni fog a női főszereplős Ocean's elevenben, ami Ocean's Eight címen fog futni.

Az énekesnőnek egyébként nem ez az első filmszerepe. Láthatta a Csatahajó c. filmben, és szinkronizált a Végre otthon! c. rajzfilmben is.

Rihanna pedig nincs egyedül, rajta kívül még sok olyan énekes van, aki kipróbálta magát színészként is – a legtöbben sikerrel is jártak.

Beyoncé

Beyoncé is megmaradt inkább az éneklés mellett, de szerepelt az Austin Powersben, a Dreamgirlsben, na meg készült egy HBO-film is a csodálatos életéről...

Will Smith

Will Smith esetében igazából nehéz eldönteni, hogy inkább színész, vagy inkább énekes. Vagyis rapper. Vagy valami olyasmi. Karrierjét a DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince duóban kezdte, ezzel egyidőben szerepelt a Kaliforniába jöttem c. sorozatban is. Aztán sorra jöttek a komolyabb filmek, mint például a Men in Black, A függetlenség napja, vagy legutóbb a Suicide Squad.

Britney Spears

Az énekesnőnek leginkább felejthető alakításai voltak – kezdve az Álmok útján című, önéletrajzi ihletésű rettenetben. De láthatta a Will és Grace, illetve az Így jártam anyátokkal c. sorozatokban is pár rész erejéig.

Justin Timberlake

Justin Timberlake már többször is megpróbálkozott azzal, hogy ne csak feleségét, Jessica Bielt, de őt is lehessen filmekben látni. Szerepelt a Közösségi hálóban, a Rossz tanárban, illetve a A barátság extrákkalban, meg még pár említésre is alig méltó filmben.

Taylor Swift

Taylor Swift viszont nem vitte túlzásba színésznői karrierjét. Egyszer szerepelt egy Helyszínelők részben, volt egy minike szerepe a Valentin nap c. filmben, szinkronizált a Loraxban, és feltűnt az Új csaj c. sorozatban is. Viszont egyre gyanúsabb, hogy nem véletlenül van együtt mostanában Tom Hiddlestonnal – a gonosz pletykák szerint az új Bond-lány szerepére pályázik.

Snoop Dogg

A rapper többször is alakította saját magát filmekben vagy sorozatokban, de olyan is előfordult, hogy tényleg színészkednie kellett egy kicsit. Például a Horrorra akadva 5.-ben, a Starsky és Hutchban, illetve a Kiképzésben.

Madonna

Madonna már pályája kezdetén is rengeteg filmben szerepelt, például a Kétésgbeesve keresem Susant, vagy a Dick Tracy c. filmekben. De szerepelt az Evitában, a Négy szobában, sőt volt egy kis szerepe a Halj meg máskor c. Bond-filmben is.

Jared Leto

Jared Leto esetében is nehéz eldönteni, hogy most ő színész, vagy énekes. Bár már azelőtt szerepelt filmekben és sorozatokban, hogy 1998-ban megalapította volna együttesét, a Thirty Seconds to Marsot, talán mégis többször emlegetik őt énekesként. Pedig már Oscar-díja is van, amit a Mielőtt meghaltam c. filmben nyújtott alakításáért kapott. De láthatta még a Rekviem egy álomértban, az Amerikai pszichóban, a Pánikszobában, sőt a Harcosok klubjában is.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopezről mindenki azt hiszi, hogy énekesnő, pedig jóval korábban kezdett el például táncolni, sőt, filmekben és sorozatokban is szerepelni. Az énekesnő a 90-es évek végén lett igazán híres, addigra pedig már megszámlálhatatlanul sok filmben és sorozatban kapott szerepet. Nyilván amióta ismertebb, még több ilyen munkával találják meg. Mostanában például a Shades of Blue c. sorozatban láthatja.