Egyszer már írtunk arról, hogy mennyire csodálatos Amy Schumer létezése, hisz neki köszönhetően egy kicsit el lehet végre hinni, hogy nem csak a génmanipulált, hosszú lábú és nevetségesen tökéletes, mindenképpen csontos vagy vékony színésznőké lehet Hollywood, hanem azoké is, akikről elhisszük, hogy emberek.

Szerencsére a mostanában rettenetesen népszerű Amy Schumer nincs egyedül, rajta kívül van még pár olyan színésznő, aki egyre híresebb és egyre több szerepet kap, nem feltétlenül a külsejére alapozva.

Ilyen például Melissa McCarthy, aki a Gilmore girls (Szívek szállodája) sorozattal lett ismert, majd kapott egyre több szerepet vígjátékokban. Mostanra már elért odáig is, hogy főszerepek is megtalálják, és nem feltétlenül csak olyanok, amikhez a vicces kövér tramplit kell alakítania. A női főszereplős Szellemirtókban például senkit nem érdekelt, hogy McCarthy nem egy vékony színésznő, karaktere lehetett volna egy vékonyka valaki is.

Ha pedig már Szellemirtók – nem McCarthy az egyedüli olyan színésznő ebben a remake-ben, aki elsősorban nem a külseje miatt lett híres.

McCarthy-hoz hasonlóan Kristen Wiiget is leginkább vígjátékokban látni – korábban is szerepeltek már együtt, például a Koszorúslányokban. Bár szerencsére megtalálták már olyan filmek is, mint a Walter Mitty titkos élete, vagy a Mentőexpedíció, illetve az Üdv a világomban, ami egészen új értelmet ad a drámai vígjátékoknak.

Persze most mondhatja, hogy de hát Kristen Wiig alakja tökéletes, igenis hosszú lábú, meg csontos, mint Hollywood nagy része, és ez így is van. Kristen Wiig mégsem azzal szokott bekerülni a hírekbe, hogy dögös-e vagy sem, vagy hogy mennyire lógott ki a feneke az áttetsző koktélruhácskájából Jennifer Lopez szülinapján. Kristen Wiignek egyszerűen ugyanúgy elhisszük, hogy hús-vér ember, mint Amy Schumernek, vagy Melissa McCarthy-nak.

Természetesen ide lehet még sorolni Amy Poehlert és Tina Feyt is, akiket csak azért említünk együtt, mert rengeteg közös filmjük van, és Hollywood is szereti együtt kezelni őket – nem véletlen, hogy zsinórban 3 Golden Globe-ot is együtt vezettek.

Valószínűleg mondani sem kell, hogy Poehlernek és Feynek az előző színésznőkhöz hasonlóan a vígjátékok az erősségei, illetve minden olyan, amin egy kicsit is lehet röhögni.

Egyre gyanúsabb tehát, hogy a fent említett nőkben van egy fontos közös pont, méghozzá az, hogy gond nélkül ki tudják nevetni magukat. Talán emiatt is érezzük őket annyira valódinak.

Ez pedig egyenes út ahhoz, hogy szeressük is őket.