Talán már a nevéből sejthető, hogy VV Vivien a Való világ 8 egyik játékosa, ami alapján feltételezhetnénk, hogy a lány tisztában volt vele, amikor beköltözött a villába, hogy ez egy valóságshow, és mostantól a nap 24 órájában kamerák követik mozdulatait, addig, amíg ki nem esik.

Sanszos az is, hogy az egyébként 22 éves lánnyal egy szerződést is aláírattak, ami valószínűleg részletesen taglalta a fentieket.

Ettől függetlenül Vivien a beköltözése utáni harmadik napon eszmélt csak rá, hogy be van kamerázva a ház, ahol él.

Ez akkor derült ki, mikor VV Zsófival elvonult a nyugiszobába, és észrevette, hogy az egyik tükör koszos.

Vivien: Ott van valami kosz azon a tükrön.

Zsófi: Ezek mögött kamerák vannak!

V: Nincs kamera!

Zs: Jó, mibe fogadunk?

V: Nincs beállítva! Egy sín van végig...

Zs: Igen, és ott tolják végig a kamerákat. Nem szoktad hallani? Lehet hallani! Meg amúgy én ezt vágom! Meg hát egyértelmű!

V: (Miközben odahajol a tükörhöz) Iiijj bazmeg, tényleg itt van valami Zsófi! Itt kamerák vannak?! Vesznek minket végig?!

Zs: Persze, végig az egész! A szobáknál is.

V: Amikor bejöttünk, már a beköltözőt is mutatták? Szerinted leadták amikor meztelen voltam?

Zs: Ühüm.

V: Tényleg vették a kamerák?

Tényleg. És ezek szerint szegény Vivien bármit is írt alá, úgy néz ki, fogalma nem volt arról, hova megy be és ott mi fog történni vele. Mint ahogy akkor sem nagyon tudta követni a dolgokat, amikor az új lakó beköltözésének örömére meg akart tanulni egy Petőfi-verset, ugyanis kifejtette, neki

memóriás problémái vannak.

Végül csak sikerült elmondania a Minek nevezzelek? c. verset. Soha senki nem koncentrált még ennyire feladatra:

Ott volt még VV Fanni, aki még az alváshoz is szemüveget hordott mert az orvosa azt javasolta, hogy ha nem visel kontaktlencsét, mindig hordja a szemüveget.