Nem sokkal azután, hogy kedden bejárta a világsajtót, hogy Angelina Jolie beadta a válókeresetet, Brad Pitt a People magazinhoz eljuttatott közleményben reagált. Mint írta „nagyon szomorú a történtek után, de most a legfontosabb a gyermekek jóléte″.

A 41 éves színésznő állítólag éppen azért akar válni, mert Pitt gyereknevelési módszerei merőben eltérnek az övétől. Jolie kérvényezte hat gyerekük felügyeleti jogát, Brad Pitt csak látogathatná őket. Gyerektartásra pedig nem tart igényt.

A színészhez közel álló forrás a US magazine-nak arról beszélt, hogy Pitt a válás tényével csak tegnap szembesült, noha a korábbi hírek szerint Jolie a válás szándékát még szeptember 15-én jelentette be, amit ügyvédje is megerősített. Az ismerős szerint a pár a gyerekekkel szeptember 23-án,  pénteken Londonba repült volna, de az utazást még hétfőn visszamondták. Jolie döntése egyébként végleges, és azt a családja érdekében hozta meg. A TMZ forrása szerint a színész elég mérges Jolira és félti a gyerekeket.

Közben a sajtó egyre több okról számolt be, ami a pár válásához vezethetett. Egyes  hírek szerint Brad Pitt összejött Marion Cotillarddal a Five Seconds of Silence forgatásán, de ezt rögtön meg is cáfolták. Más pletykák szerint, Pitt marihuána- és alkoholproblémái túl komolyak voltak ahhoz, hogy Jolie tovább maradjon vele. A színész dühkitöréseit sem tolerálta, rengeteg konfliktusa volt a gyerekekkel.