A britek királynőjét, II. Erzsébetet nagy veszteség érte, amiért utolsó corgijainak egyike komoly betegség után elhalálozott. A 13 évet élt Hollyt múlt héten, a skóciai Balmoralban temették el, röviddel azelőtt, hogy a királynő három hónapos ott tartózkodása után hazatért volna. 

Holly igazi celebéletet élt és nagy népszerűségnek örvendett. Többedkutyamagával szerepelt Annie Liebovitz híres portréján, amely a királynő 90. születésnapjára készült, és részt vett a 2012-es londoni olimpia megnyitóján lejátszott James Bond-jelentben is. 

A királynőnek most már csak Willow, Vulcan és Candy kutya maradt. Utóbbi kettő nem is klasszikus corgi, hanem úgynevezett dorgik (a corgi és a tacskó keveréke). II. Erzsébetnek - amellett, hogy a állatai mindig hű társai voltak - , azért is kiváltképp szívügye ez a kutyafajta, mert ő maga tenyésztette ki, és annak idején több mint harminc corgija volt. 

Most úgy döntött, nem szeretné újabb kutyával helyettesíteni Hollyt. A skót kastély szalonjának ablakából azonban bármikor megtekintheti a kisállat sírhelyét. 

Forrás: People