Épphogy bezsebelt pár Emmy-t az HBO kultikussá vált fantasy sorozata, amivel minden idők legtöbbet díjazott tévéműsora lett, már javában forog a soron következő évada. Egyszerre két helyszínen. A csapat egyik fele Írországban didereg, a másik fele pedig a spanyol partoknál forgat csatajelenetet. Összeszedtük, hogy mi mindent lehet tudni a Trónok harca utolsó előtti szezonjáról.

De előtte még pár képen megmutatjuk, miért érdemes Trónok harca rajongóként mostanában Belfastban sétálgatni:

Az első és legfontosabb hír: meglehet, hogy Khal Drogo visszatér, mert látták Írországban, amint a műsor két producerével beszélget, majd a Havas Jont alakító Kit Harrington oldalán is feltűnt. Persze ez még nem jelent semmit. Az viszont biztos, hogy a főbb karakterek visszatérnek. Tyrion, Sansa, Jaime, Cersei, Arya, és még sorolhatnánk, szerepelni fog az új részekben, de semmi készpénznek vehető bizonyíték nincs arra, hogy mindegyikük túléli A Telet. 

Nyugodtan lehet számolni azzal, hogy egyes szereplőket kiírnak a sorozatból. Már az sem  életbiztosítás, ha valakit leszerződtettek az utolsó évadra. Hogy miért? Mert Natalie Dormer is aláírt a most következő hetedik szezonra, mégis mi lett vele. Erről Emilia Clarke kotyogott egy keveset, hogy nem mindenki fogja megérni az évad végét. Neveket persze nem mondott.

Vannak ennél jóval merészebb elképzelések a folytatást illetően, hisz az, hogy egyesek meghalnak már teljesen normális. Mind a rajongóktól származik, így egyiktől sem érdemes sokat várni, de attól még érdekes dolgokat vet fel

  • egy Sansa és Havas Jon közötti házasság,
  • ahogy egy Daenerys és Havas Jon közötti összemelegedés is.

Mivel kiderült, hogy Az Éjjeli Őrség parancsnoka Rheagar Targaryan fia, ezért a rajongók követelik az olyan flashbackeket, amiben ő a központi figura. Az viszont tuti, hogy Lord Glover visszatér. De az azonnal közönségkedvenccé vált Lyana Mormont is látható lesz majd, amint ez a kiváló szelfi is bizonyítja.

Plusz lesz egy új vörös hajú lány is (akit megcsókolt a tűz). Megan Parkinson egy északi, azaz egy vad lányt fog alakítani. Sőt! Ami a bővülő szereplőgárdát illeti, az Oscar-díjas Jim Broadbent egy fontos szerepben fog feltűnni. Mondjuk az IMDb-n eddig csak a 7. évad nyitóepizódjához jegyezte be. Ettől még persze ott is alkothat jelentős dolgokat a karaktere.

A Jaime-t alakító színész, Nikolaj Coster-Waldau azt mondta, hogy a 7. évadban sokkal többen fognak újra találkozni, mint hinnénk. Ennél többet ő sem árulhatott el, viszont arról szép lassan letehetnek a rajongók, hogy Catelyn Stark ( könyvben ismert) Lady Stoneheartként visszatérjen, mivel az alkotóknál ez nincs napirendi ponton. De ha már az újraegyesülésnél tartunk. Egy kutatásból kiderült, hogy azok a párok, akik közösen nézik a trónok harcát, azok közelebb kerülnek egymáshoz.

És akkor most valami teljesen más.

Emlékszik A fattyak csatájára? Ugye, milyen gyönyörű és epikus volt? Na, most valami annál is nagyobb összecsapást forgatnak Spanyolországban. 70 lovat rendeltek erre a káprázatosan szép  helyszínre, a Muriola beachre ahol többek között látták még Kisujjt, Havas Jont, Hagyma lovagot és Sansát is.

Az új évadra (az eddigi információk szerint) 2017 júniusáig kell még várni, mert ahogy az a hatodik évad utolsó részében is elhangzott: nem közeleg a tél, már megérkezett. Ehhez bizony olyan körülmények között kell forgatni, hogy még hitelesebb legyen, Westeroson zord idő uralkodik. Tessék, Emilia Clarke is küzd az elemekkel. A rajongók meg várhatják a nyarat.

Wiki of Thrones, Watchers on The Wall