Vajna Tímea fánkozójáról, bocsánat, funkozójáról csak az nem hallott eddig, aki még nem szállt be az internetbe és tényleg csak a Mezót nézi a tévében. Már januárban lehetett tudni, hogy Andy Vajna felesége belevág ebbe az új üzletbe. Az ominózus grand openinget megelőző pár napban még az üzletasszony férjéhez köthető médiumok műsorait is megjárta a Mr. Funk. A téma ott hevert a szerkesztők lába előtt, hát nem lehetett mást csinálni, lett egy kis plusz PR-ja a helynek.

Egy kislány és az anyukája már reggel 9-kor ott állt a bejárat előtt. Fél 10-kor már a kinti hangszórókon is lehetett hallani a Rádió1-et. Akkora már körülbelül hatan élvezhettük a sorbanállást. Az üzlet kijárata elé lepakolt FKF-es zsákokat még időben elvitték 20 méterrel arrébb, de az Arany János és az Október 6. utca kereszteződésében letapadt fing- és pöceszag megmaradt. Abba állt bele az első aktivista a maga "VESSZEN AZ ELIT!" karton lapjával, majd pár MSZP-s is csatlakozott,

és megkezdődött az ellenfánkosztogatás.

(Erről az indexen olvashat.)

Erről a Vajna-fánkokért sorban álló embereknek is meg volt a véleménye. Leginkább azoknak, akiknek már nem jutott az igen kelendő, mutyi mentes - ők nevezték el így - , ellenzéki fánkokból. 

Biztos nincs jobb dolguk ezeknek. Irigylik a mások sikerét.

- mondta egy mögöttem álló néni a sorban.

Mivel a minibalhé elült, az a pár demonstráló elvonult, ezért nem maradt más hátra, mint betolni pár funky fánkit.

A hatalmas nyitóünnepségre kábé 15 pultos plusz konyhai személyzet volt berendelve. Látszott, hogy kicsit sok nekik a tömeg, az áfás számla kiadásához is segítség kellett, de az első napon ki ne lenne stresszes egy ilyen extra kéréstől? Még az üzlettel szemben letámasztott fánkos kismotort is megbüntették a parkolóőrök. Ezek után már csak tényleg egy NAV-ellenőrzés hiányozhat így a nyitónapra.

A reggel 10-re tervezett kapunyitásra csak nagyon kevés potyázó érkezett. A hely amúgy elég tágas, ehhez képest elég kevés lehetőség van arra, hogy le lehessen ülni. Ellenben üvegfalon keresztül lehet nézni a boszorkánykonyhát, ahol a fánkok készülnek. Így azt is megnézheti az ember, amint a konyhai munkások megnyalják az ujjukat, majd gyúrják tovább a tésztát. Ez legyen a legnagyobb baj. Legalább itt minden helyben készül. Jó, a feltéteket rendelik, de az ott kisütött fánkokat a helyszínen, egyesével vonják be málnás, citromos, csokis, vaníliás meg még ki tudja milyen mázzal.

A Mr. Funk üzletvezetője, Csuha Attila azért leszögezte, hogy ő itt azért van, hogy ezt a boltot igazgassa, az nem az ő dolga, hogy kinek a mijéből jött össze.

Választ kaptunk egy kardinális kérdésre, hogy mitől streetfood fánkozó ez a hely.

Attól, hogy lesz 6 Mr. Funk kismotor, amik a város különböző pontjain fogják értékesíteni a fánkokat és a bageleket.

Miért pont fánkozó?

Az egész Gomez Norbert ötlete volt, aki vázolta az elképzeléseit Vajna Timinek egy jótékonysági rendezvényen. Én a Norbin keresztül vagyok itt, mint üzletvezető. 

Mi a terv a Mr. Funkkal?

Amit elterveztünk, az valós és meg fog valósulni. Az a cél, hogy mindenki finom fánkot kapjon és rentábilis legyen a hely.

Jöjjön is egy közmondás:

Nincs más hátra, mint előre!

De felmerül a kérdés, hogy mit kell ebből ennyit kihozni, hát nem csak egy fánkozó helyről van szó, amihez hasonló már akad a városban? Minek kellett ehhez kivonulnia több videós stábnak, sőt, egy ellenzéki kiscsoportnak is? Na ez az.

Lényegében nincs olyan észérv, ami alátámasztja a Mr. Funk ilyen szintű médiavisszhangját, mert ha csak a felszínt nézzük, akkor annyi történt, hogy Vajna Tímea és Gomez Norbert tető alá hozott egy üzletet, egy fánkozót. Ha az egykori modell még meglévő celeb titulusát nézem, akkor is hiányzik az esemény mögül a hírérték, hisz Andy Vajna feleségének nem ez az első vállalkozása, mivel ékszerekkel is kereskedik egy jó ideje. Sőt! A fánkozó-megnyitónak még vitorlája sincs, amiből ki lehetne fogni a szelet, mert Budapesten már elég ismert ez a tipikus, középen lyukas amerikai fánk, amit a Donut Libraryban is lehet kapni, hogy ne menjek el egészen a sarki Lidlig, vagy a Sparig, ahol szintén van Milka csokival bevont fánk. Na, ugye, hogy nincs itt semmi látnivaló? Ugyanígy a bagel sem az a spanyol viasz, amit a Mr. Funk talált fel véletlenül így 2016 őszén.

A rendes megnyitón még sztárok se voltak, csak a VIP bulin, amire a asajtó egy bizonyos szegmense volt hivatalos.

Tehát az egész grand opening egy teljesen mínuszos hír.
Lenne.

De itt nem csak annyi van, hogy Vajna Tímea új vállalkozásba kezdett, mert a TV2 Tények Extrája, a reggeli Mokka, és a Rádió1 is szinte az egekbe magasztalta ezt az egészet. Egyedül a Mokka az a hely, ahol nem volt életidegen a fullba nyomott reklám. Így legalább kiderült, hogy Andy Vajna tévéjében és rádiójában egy fánkos hely megnyitója is említésre méltó hír, és semmi furcsa nincs abban, hogy azt akár hosszabban és többször is megemlítik. Plusz Vajna Tímea az Origo alatt üzemelő life.hu-n szerkesztett blogján is megemlékezett Mr. Funkról. De a saját blogján arról ír az ember, amiről csak akar. Erre dobott rá még egy szívlapáttal a teljes magyar sajtó.

Ha az üzletasszony vallja a negatív reklám is reklám elvet, akkor ez bizony az év eddigi legjobban meghirdetett megnyitója volt.