Néha nem nehéz párhuzamot találni a kilencvenes évek énekes ikonjai, illetve a kétezres évek tinisztárjai között: vannak fontos momentumok, amelyek a párokba állított celebritások életében megegyeznek. De hogy melyik páros egymás tökéletes mása, vagyis ki másolta legjobban szándékosan, vagy véletlenül elődjét? Nézze végig, és szavazzon!

Britney Spears - Rihanna

Britney Spears és Rihanna is 17 évesen lett egycsapásra sztár. Generációjuk, kategóriájuk leghíresebb, legtöbb lemez-és daleladással rendelkező fiatal női. 

Spears 1999-ben, a ...Baby One More Time-mal, és annak klipjével robbant be a köztudatba. Az azonos című album kétszeres platina minősítést nyert, miután 15 ország slágerlistáját vezette, emellett tízmillió példány kelt el egy év alatt. A legkeresettebb album lett, amelyet tizenéves előadó adott ki.

Rihanna pedig 2005-ben, a Pon de Replay-jel csinált hasonlót, bemutatkozó lemeze, a Music of the Sun, az Egyesült Államokban 500 ezer, míg világszerte 2 millió példányban kelt el.

Azóta mindketten a köztudatban maradtak, még akkor is, ha karrierjük olykor-olykor bizarr fordulatokat vett: Spears évekre Las Vegasba szerződött koncertshow-kra, Rihanna pedig gumipapucsokat is tervez, zoknival.

(De ha már, az is megegyezik a két énekesnőben, hogy szerelmük történetét egy kádban énekelték meg. Míg Rihanna csak sírt, addig Britney Spears öngyilkosságot kísérelt meg benne. )

Lil' Kim - Nicki Minaj

Kicsit mintha mindketten álomvilágban élnek, amelynek ők maguk állnak a középpontjában. Nem mellesleg úgy öltözködnek, mint egy Barbie baba. A hasonlóság kettejük között már akkora, és olyan mértékű, hogy nem úszhatták meg, igazi háború alakult ki közöttük.

Egyikük sem cenzúrázza mondandóját, és szívesen tematizálnak olyan, máshol tabunak számító dolgokat, mint a szex és az utcai zaklatás. Finomkodás nélkül, Lil' Kim például így beszél ezekről (a cím árulkodik):

Nicki Minaj Anaconda című zenéjéhez a klip azért készült, hogy még többet meséljen. Ami azt illeti, meg is tette.

Christina Aguilera - Demi Lovato

A két saját jogán is világhírűvé vált énekesnő vokalistaként kezdte karrierjét, és mindketten megérdemelték, hogy előjöjjenek a háttérfényből, tehetségük vitathatatlan. Közös még bennük, hogy a Disney révén váltak ismertté: Christina Aguilera a Mickey Mouse Clubban énekelt. De még hogy! Itt 14 éves, ha ma egy dolgot hallgat meg, ez legyen az:

Demi Lovato inkább volt először színész (például Selena Gomez oldalán), mintsem énekes, de végül ő is révbe ért, még szerencse, hogy hagyták mikrofon elé állni.

Shania Twain - Taylor Swift

Mindkét énekesnő countryzenészként kezdte, egyszálgitáros előadóként, és dalszerzőként. Aztán beindult a karrierjük, és a gépezet rájuk adta a popsztárköntöst. Nem csoda: korosztályuk legfiatalabb jónőiről beszélünk, akiknek, amint belekóstoltak a híresség mámorító érzésébe, és megjárták a toplisták csúcsait, nem volt kérdés, hogy folytatják. A lehető legtöbb embert elérve.

Shania Twain kiadója a Man! I Feel Like A Womannél találta fel a vidám popba csomagolt country zenét, és tálalta azt a világ felé elektronikus gitárokkal, mintha ez lenne a normális, például ebben a klipben. És az lett.

Taylor Swiftnél is hasonló volt a helyzet, ő ezzel a countrydallal vetette meg lábát Európában, és hozta magával az amerikai életérzést.

Vanilla Ice - Iggy Azalea

Mindketten [fehér – a szerk.] rapperek, és volt egy slágerük, ami az egész világ toplistáit uralta. Azóta viszont kissé kiveti őket a szakma, nem veszik őket komolyan, és a maguk állította lécet sem sikerül újra megugraniuk. Ja, és egyiküknek sincs érettségije!

Vanilla Ice-nak 1990 volt AZ ÉV.

Iggy Azaleának pedig 2014, és egy Charlie XCX közreműködés hozott 750 milliós Youtube megtekintést eddig. Ennél többet nehezen fog összeszedni, csináljon bármit. (Pedig még Britney Spearsszel is próbálkozott.)

Ön szerint melyik páros hasonlít egymásra igazán?