Az X-faktor szombati adásából kiderült, hogy ki az a három-három, aki a 25 éven felüleik csoportjából és a zenekarok közül továbbjutott a tehetségkutató élő show-jába, vasárnap pedig végre azt is megtudhattuk,

melyik három fiúénekes és melyik három lányénekes megy a döntőbe.

Puskás Petinek az öccse, Puskás Dani segített megfelezni az énekeseket, akik közül először az ukrán származású Gorbunov Dimitrijt hallgatták meg. Utóbbi John Legendet énekelt, majd jött Berki József, aki a családja miatt akar énekelni, és nagyon karakteres a szakálla.

Türk Máté ByeAlexszel próbált továbbjutni és nagyon erőlködött. Majd Dánielfy Gergely próbálkozott Szabó Balázs Bandája Hétköznapi c. dalával, és ebből az előadásból is kiderült, hogy musicalszínésznek nagyon jó lenne. Mondjuk ez Puskás Petinek pont bejön. 

Ezek után énekelt Petics Kristóf, Gáspár Laci rémálma, aki egy 30Y számot mutatott meg Puskáséknak, a tőle megszokottal ellentétben értelmezhetőbben és egészen konszolidáltan. 

Ricsi kiskora óta küzd az álmaiért. Vajon most közelebb került céljai megvalósításához? #xfaktorhu

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

Az hat énekes közt volt az egész X-faktor egyik legnagyobb meglepetése, a fenti képen is látható 15 éves Mata Richárd. Egy flegma kis motyogós tinédzsernek néz ki, de úgy énekel, hogy a többi induló igazából azonnal haza is mehetne. Puskás ennek ellenére hazaküldte a kissrácot, pedig simán megnyerhette volna az idei X-faktort.

A három továbbjutó férfiénekes így ők lettek:
 
  • Petics Kristóf
  • Dánielfy Gergely
  • Gorbunov Dimitrij
A lányokat Tóth Gabi kapta, a legjobb hármat pedig Lotfi Begi segítségével válogatta ki.

Jáger Kinga, akit évekkel ezelőtt Malek Miklós a mentorházból rakott ki, egy régi Sia számot énekelt, Stephanie Semeniuc másoddiként pedig úgy állt a mentor és Lotfi Begi elé, hogy Tóth Gabi teljesen őszintén ledöbbent, mert ilyen jóra nem számított.

Sorbán Fanni simán leénekelte a többi indulót, így nem is volt kérdés, hogy mehet-e az élő adásokba. Ács Cintiát Tóth Gabi viszont a szám közepén leállította, és arra kérte, hogy vegyen pár nagyobb levegőt, majd kezdjen neki újra.

A mentorházba végül csak bejutott Vince Alíz Liza is, akit Tóth Gabi az eddigi válogatókon látványosan nem bírt, annak ellenére sem, hogy ő végre nem egy olyan átlagos énekesnő, akinek szép hosszú barna haja van és mellé szépen is énekel, viszont az ember másnapra elfelejti. Opitz Barbara viszont csak kegyelemmel jutott el ide, ugyanis az előző válogatót nagyon elcseszte, de mivel ő Vince Alízzal szemben bevallottan Tóth Gabi kedvence, az énekesnő nem bírta ki, hogy ne hallgassa meg újra.

Ezek után nem is volt olyan meglepő, hogy a három továbbjutó:
  • Opitz Barbara
  • Jáger Kinga
  •  és hálistennek Vince Alíz Liza lett, így Tóth Gabi csapatába bármilyen hihetetlen is, de bekerült egy igazán karakteres valaki is.

 

Vagyis megvan a 12 döntős, a következő héten pedig már indulnak is az élő adások, hogy karácsonyra kiderüljön, ki nyeri az idei X-faktort.

Na de itt még nincs vége.

Az adás végére betoltak egy másfél perces kisfilmet arról, hogy Petics Kristóf az elmúlt hetekben valamikor verekedett, egy embert kórházba juttatott, amiért letartóztatták.

Ezt végül egy hatalmas cliffhangerrel zárták, miszerint Petics Kristóf viselkedése döntésre kényszerítette mentorát, Puskás Petit és a producereket.

De hogy mi volt ez a döntés, azt nem árulták el, úgyhogy most lehet izgulni. Lehet, hogy Gáspár Laci rémálma mégsem lesz ott az élő adásokban?