Sebestyén Balázs nem arról híres, hogy visszafogná magát. Könyörtelenül odaszúr, ha pedig a barátai is körbeveszik, akkor pláne nem ülnék szívesen a Gyertek át! kanapéján, ami a harmadik évadra elhagyta a szombatot, és november 18-tól átkerült péntekre. Még egy edzett, ezerszer ízekre szedett celeb is pisloghat, amikor Sebestyén formában van. De ez ilyen, és működik. Egy kis late night, egy kis roast, egy kis vetélkedő, de utóbbi csak álca, hogy valami köré lehessen szervezni egymás oltogatását. Az RTL Klub ügyesen keverte a formátumokat úgy, hogy ne legyen bántó, de mégse a jól megszokott celebsimogató századik adását nézze az ember.

Az új részek felvételén jártunk, ami elsőre nem hangzik túl izgalmas programnak. Mármint egy forgatás kevésbé összepakolt és folytonos, mint a kész műsor. De már önszorgalomból is beültem volna az összesre. Persze lehet Sebestyén Balázst utálni, 

hogy milyen beképzelt, meg különben is, mit keres az én tévémben. 

Milyen jó, hogy ott van. Végre valaki azt a fajta humort engedi magának, ami egy baráti társaságban átlagos, sőt elvárt, legfeljebb a tévében tűnik bunkónak, vagy durvának. Az, hogy a nagy nyilvánosság előtt nem ciki kiröhögni Zimány Lindát, vagy Stohl Andrásnak szegezni a börtönös, kokós poénokat bátor és kell a magyar tévézésnek. Stohl állta a sarat, pontosan tudta, hogy nem Sebestyén lesz az, aki a hobbijairól kérdezi majd ahelyett, hogy kedvesen megemlékezne sztorijairól. A felvétel előtt megkérdeztem Stohlt, nem fél-e, hogy esik az, ha többiek Dombóvári Istvánnal és Vadon Janival az élen előveszik a múltját, de volt ideje felkészülni, jó pár éve része az életének a nyilvánosság. 

Szerinted föl lehet nekem még olyan kérdést tenni, ami zavarba hoz?!

Nem. Nálunk gyerekcipőben jár a roast műfaja, de lehet ezt úgy csinálni, hogy szórakoztató és csípős legyen egyszerre. Aki kiáll a sarokra, ne csodálkozzon, ha néha leszólítják-alapon semmi oka sincs megsértődni a celebjeinknek azon, ha Sebestyén kikezdi. Megjegyzéseket tesz a korára, súlyára, exeire. Ez ilyen. 

A Gyertek át! koncepciója, hogy mutatóba hívnak két civil játékost, akik az ismert csapattagokkal 3 millió forintért versenyzik. De ez nem egy újabb Legyen ön is milliomos vagy Ezek megőrültek. A játékosok dísznek ülnek a kanapé szélén, hogy asszisztáljanak az éppen meghívott vendégek oltásaihoz. Közélet, politika, szerelmi ezerszögek, kényes témák. Minden, ami ahhoz kell, hogy társaság nélkül is jól szórakozzunk. 

Az ilyen műsorok többek között arra is lehetőséget adnak, hogy már híres arcokat ismerjünk meg közelebbről. Hátha megváltozik róla a véleményünk. A pozitív csalódások egyik legjobb példája Pumped Gabo, aki tavaly még csak egy Soundon pumpáló tucatgyúrós volt, de a Nyerő Páros óta tudjuk, mennyire szerethető karakter. A nézők és a versenytársak nagyon megszerették, nem hiányozhat a Gyertek át!-ból sem. Persze kapott hideget-meleget ezalatt a szűk másfél év alatt, de már ugyanúgy tudott nevetni az egyik játékban a Facebook-bejegyzésein, mint a többiek. És az alábbi csak egy a sok közül:

Vasárnapra egy kondi szoli kombo, a kedvencem

Sok újra nem kell számítani a Gyertek át! műsorában, ugyanaz a koncepció, mint eddig, de szerencsére nem fáradt el az ötlet a harmadik évadra sem. Látszik, hogy Sebestyén Balázs szereti az egészet, elemében van, amikor másokon és másokkal lehet nevetni. 

A Gyertek át! minden pénteken 21.30-tól kezdődik az RTL Klubon.