A szupermodellekről szóló sorozatunk korábbi cikkeit itt találja. Most ismerje meg a 90-es évek egyik legismertebb ikonját Cindy Crawfordék köréből, aki egy időre megállította a forgalmat az utcákon. 

Ma már a vállunkat is alig vonjuk meg, ha szembejön egy bugyis óriásplakát a körúton. Nemhogy közlekedési balesetet nem okoz a dolog, de még hosszasan se bámulja meg az ember. Annyira megszoktuk, hogy az arcunkba ömlik a meztelenség, hogy egy plusz melltartó már senkinél sem veri ki a biztosítékot. De nem volt ez mindig így. Eva Herzigova volt az, aki szó szerint karambolt okozott a testével, hiszen az egyik legmegosztóbb reklám az övé.

A Hello Boys-kampány a mai napig mérföldkő. A férfiak annyira bámulták az óriásplakátot, hogy baleset lett a vége. 

Eva Herzigova 21 éves volt a Wonderbra idején, ő is a 90-es évek szupermodelljei közé tartozott, mégis a fehérneműs fotók ugranak be róla először. Nem véletlenül, hiszen a legmeghatározóbb reklámkampányok egyike az övé. Kapott érte hideget-meleget, sokak szerint lealacsonyította a női nemet, de Herzigova szerint pont az ellenkezője az igazság. 

A Wonderbra kampány magabiztossá tette a nőket, nem degradálta őket, ahogy sokan állították. A valaha volt egyik legsikeresebb reklám, büszke vagyok, hogy részese lehettem. 

mondta egy 2014-es interjúban. 

My career is as old as Czech democracy...sweet 25 years old! #czechdemocracy @mariotestino

A photo posted by Eva Herzigova (@evaherzigova) on

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy pont a sorozatot követő évben lett elege abból, hogy egy húspiac veszi körül. Mielőtt filmezni kezdett volna, már egészen más érzések derültek ki Herzigova szavaiból.

Undorodom attól, hogy az emberek egy két lábon járó mellnek látnak, és távol maradnék a prekoncepcióktól. 

A modellből aztán nem lett komoly színésznő, egy-két szerepnél nem jutott tovább. De ettől még a 90-es évek egyik ikonja marad. Ahhoz a körhöz tartozott, akik meghatározták akkoriban a divatszakmát, Eva Herzigova se kelt fel 10 ezer dollár alatt

Herzigova márciusban töltötte a 43-at, Gregorio Marsiaj üzletemberrel már 10 éve házasok, három gyereket nevelnek. 

This is all I need....❤️❤️❤️❤️❤️and I am very thankful for it all.

A photo posted by Eva Herzigova (@evaherzigova) on

Amikor megszületett az első gyerekem, azon gondolkoztam, hogy miért vártam ilyen sokáig. Nem találkoztam korábban a megfelelő emberrel. 

– mindehhez hozzátette, hogy azelőtt soha se látta magát anyának, nehezen képzelte el magát anyai szerepben, de most a mindene a család. Ráadásul még mindig fantasztikus formában van. 

Marie Claire France October 2016 out now! @stefanogaluzzistudio @annesophiethomass @marieclairefr @dior @diormakeup

A photo posted by Eva Herzigova (@evaherzigova) on