Fenyő Ivánra karrierje során sok jelzőt lehetett aggatni. Nem is kell bemutatni senkinek, a színésszel kapcsolatban mindenkinek beugrik valami, legyen az egy filmszerep, vagy valami magánéleti, bulvárlapokat is megjárt sarokkő. Most Lovász László Lakástalkshow című műsorában tett helyre pár dolgot. Miért is tért vissza? Mi volt az, amikor megszólította egy búzafű? Direkt csinálja azt, hogy egyik pillanatban ilyen, a másikban meg olyan? Hol tart most és mi lesz még vele? A VIASAT3 műsora ma este megadja a választ ezekre a kérdésekre.

Kicsit döcögősen indul a beszélgetés, de kiderül, hogy Fenyő Iván jelenleg boldog párkapcsolatban él. Ehhez persze az is kellett, hogy barátnője elfogadja és szeresse azt a tényt, hogy a színész az egyik pillanatban nyugodt, higgadt, kiegyensúlyozott, a másikban meg tiszta feszült és robban, mint egy hidrogénbomba. Ezt persze nem direkt csinálja, nem tudatosan szórakozik a környezetével, ő ilyen. Akár a csillagok állásának is betudható, hogy ilyen nyers és őszinte tud lenni, de felesleges elkenni a dolgot, mert minden tettét vállalja.

Valahonnan innen jutunk el odáig, hogy az 5-7 évnyi elzárkózás, visszavonulás, buddhista elmélyülés sem önmagától, hanem egy belső-külső kényszer hatására jött, az élet ráterelte erre az útra.

Nekem nem az a dolgom, hogy egy aszkéta életet élő spirituális valami legyek. Érzem hogy elég. Nem a spiritualitásból. Nem ennek van vége. Valaki kérdezte is, hogy »Iván, ez valami divat?« Ez nem tud divat lenni.

Hanem?

Nekem a filmszínészkedés a lételemem. De ettől elvonultam egy 5-7 évre. Ami nem direkt volt, csak valahogy mintha rákényszerített volna az élet, hogy nekem ez most nem kell. Mint amikor nem akarsz elválni a feleségedtől, de ő elhagy; amikor nem akarod elengedni az anyádat, de ő meghal; amikor nem akarsz magadba nézni, hogy miket rontottál el, de egyszer csak rákos leszel és el kell gondolkoznod az életeden. Ilyen az, amikor az élet belelök egy ilyen szituációba, ha beszarsz, akkor sem tudsz mit csinálni, csak azzal tudsz foglalkozni.

Annak idején vele is ez történt, hogy volt egy erő, ami belelökte ebbe az önismereti elvonulásba. De most visszatért. A kérdés, hogy a régen is ismert Fenyő Ivánt kapjuk-e vissza? Röviden: nem, hiszen az eltelt időszakban sokat változott, már nem is érzi úgy, hogy ezekről a spirituális dolgokról egyáltalán beszélnie kell, de hogy nem ezzel akar foglalkozni, az biztos.

Nem érzem, hogy nekem erről kellene beszélnem, hogy elmondom, megszólított egy búzafű, mire mindenki azt mondta, hogy ez bolond. Nekem most a színészet a dolgom, az okoz örömet.

Ennek megfelelően el is mondta, hogy mi a célja: az önkifejezés. Hogy meg tudjon nyilvánulni olyan platformokon, amik örömet is szereznek neki.

A sztárságról is beszélt:

Attól nem kell elszállni, mert sokan ismernek. Sztár vagy? Jaj, oké, tök jó. Attól sem kell elszállni, hogy sok a pénzed. Sok a pénzed? Oké. Sokan szeretnek és sok lány le akar veled feküdni... Ezektől már nem tudnék elszállni.

És ha nem jönnek ezek a sikerek? Olyan nincs.

Tudom, hogy jönnek.

Most jöhet a Fenyő Ivánból egy frissített verzió – aki már egy film nemzetközi castingján ott volt a Top 3-ban, de végül más kapta meg az amerikai akcentussal beszélő csibész karakter szerepét.