Az Átlátszó írta meg, hogy Gomez Norbert Mr. Funk Kft.-ben szerzett 1/3-os tulajdonrészét lefoglalta egy ausztriai pénzintézet, az Oberbank AG. A cégbírósági dokumentumok szerint ez egy 104 380 eurós, nagyjából 31 millió forintnak megfelelő összegű kölcsön miatt indult végrehajtási ügynek köszönhető.

A Mr. Funk körüli pénzek mozgását már bemutattuk.

Röviden: Andy Vajna 7 milliárdos AV Investments cége 266 millió forintot adott a feleségével közösen jegyzett Beauty Enterprises Hungary rendezvényszervező Kft.-nek, amihez a Miss Universe szépségverseny is köthető. A Mr. Funk pedig 2/3 részben a Beauty Enterprises tulajdonában áll. Innen, Vajna és Vajnáné közös cégéből jött 2016 nyarán 40 millió forint a fánkozó a tőketartalékba.

(A fánkozó újranyitása körüli érdekességekkel itt foglalkoztunk.)

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Gomez Norbertet, aki konkrétan tőlünk értesült a hírről, majd a következő levelet jutatta el  hozzánk.

Tisztelt szerkesztőség!

Egy közeli családtagom által korábban felvetett hitelre vállaltam kezességet, emiatt indult véghajtás a Mr. Funk Vendéglátó Kft-ben lévő üzletrészemre vonatkozóan. Az adóságot rendezni fogom. A cég alapításakor üzlettársaim nem tudtak erről a kötelezettségvállalásomról, az ügy nem érinti a Mr. Funk működését.

Üdvözlettel:

Gomez Norbert