Nemrég összeszedtük, hogy hogy néznek ki a kilencvenes évek európai popénekesnői mostanában, és felkutattuk többek között Whigfield és Blümchen mai, közösségi oldalakra feltöltött képeit

Most folytatjuk a sort, és mutatunk még néhány előadót, akik húsz évvel ezelőtt voltak sikereik csúcsán. Ennyit változtak az utóbbi húsz évben a '90-es évek dance-, eurodance- és popénekesnői. Felismeri őket? Van, akit nem lesz nehéz, mert rendszeresen írunk róla.

Aphrodite Gleiß

Valószínűleg nem ismerős a név, de  annyit segítünk, hogy M betűvel kezdődik a színpadi neve, plusz itt egy kulcsszó: Love Parade!

Ki ő?

Ő nem más, mint Marusha, az ő nevéhez fűződik az Óz a csodák csodája című musical egyik betétdalának, a Somewhere Over the Rainbow című dalnak a rave verziója. A technosztár több alkalommal is fellépett a berlini Love Parade-en. Nemrég töltötte be az ötvenet, mostanában zenei producer, de készített már ifjúsági tévéműsort is.

Melanie Janine Brown

Ő azért sokkal könnyebb feladat lesz: Melanie Janine Brown ott volt a kilencvenes évek legnépszerűbb csajbandájában, és még 2006-ban Eddie Murphyvel is járt. És most kivételesen nagy segítséget adunk itt a kép bal felső sarkában.

Ki ő?

Bizony, ő Mel B, a Spice Girls egykori tagja. Azt nem mondanánk, hogy zeneileg túlzottan aktív, de két éve kiadott például egy lemezt a sokatmondó New Album címmel. Egy ideig színészként próbálkozott, a kétezres évek eleje óta viszont tehetségkutatókban volt zsűritag, illetve műsorvezető. Mivel a Spice Girlst bizonyára ismeri, ezért a 41 éves művésznő szólókarrierjéből választottunk egy klipet.

Kim Sasabone

Ő egy jól ismert holland europop-bandának az énekesnője. Az együttessel még az Eurovíziós Dalfesztiválon is indultak a kilencvenes években. Most így néz ki. 

Back to morning walks with my old girl #brrrr #summerisdefenitelyover #staffie

Kim (@kimsasabone) által közzétett fénykép,

Ki ő?

Boom, Boom, Boom, Boom!!! Ő a 90-es évek nagysikerű holland dance-pop bandájának, a Vengaboysnak az énekesnője. A Vengaboys idén lett 20 éves, de a zenekar a mai napig aktív, Sasabone pedig 2016-ban töltötte a negyvenkettőt.

Verena von Strenge

A müncheni énekesnő idén 41 éves, és csak annyit mondunk: Hardcore Vibes! 

Ki ő?

A Verena von Strenge énekhangjára épülő Dune 1995-től örvendeztetett meg mindenkit a nagyszerű happy hardcore slágereivel, mint például Can't Stop Raving, Hardcore Vibes vagy az Are You Ready To Fly. Ma már nem aktív a popzenében, néhány sikertelen szólópróbálkozás után új utakon jár: 2009-ben diplomázott pszichológia-ergonómia szakon a Berlini Műszaki Egyetemen és jelenleg humánerőforrás-vezetőként dolgozik. 

Claudia Uhle

Emlékeznek még erre a vörös hajú énekesnőre, aki a kilencvenes évek egyik népszerű eurodance csapatával olyan slágerekben működött közre, mint például a Neverending Dream?

Ki ő?

Claudia Uhle 1995-ben csatlakozott a több europop slágert is jegyző X-Perience nevű csapathoz, amit testvére, Matthias Uhle alapított. A vörös hajú énekesnő egészen 2007-ig volt tagja az X-Perience zenekarnak, majd ezután tovább vitte az Angelzoom nevű projektjét, aminek két albuma (Angelzoom, Nothing is Infinite) jelent meg eddig.