GettyImages-528406566

Amy Schumert kikezdték a súlya miatt

jv
2016.12.10. 16:32

Nemrég derült ki, hogy Schumer lesz egy élőszereplős Barbie-film barbija. Ez a változat biztos nem a klasszikus Barbie-t idézi fel 60-90-60-as méretekkel, mű mindennel. Erre Amy Schumer közreműködése már önmagában garancia, eddig is olyan vígjátékokban szerepelt, ahol nem a tipikus nőideált képviselte. 

Valószínűleg éppen azért szedték elő az interneten, mert a Barbie-k, amióta világ a világ, és műanyag mindig is a kevésbé nőies, de annál vékonyabb típust jelentették, aminek Schumer a legkevésbé sem felel meg.

Ez nem azt jelenti, hogy plus size, testes, duci vagy kövér lenne, de nem egy klasszik Barbie. Eddig. Ők is változhatnak.

A színésznőt és komikust pont ezért kezdték ki, sokan bántják az alakja miatt, Instagramon védte meg magát. Szépen kéri, hogy mindenki hagyja békén, tök jó úgy, ahogy van. Minden fat shamernek üzen, vagyis azoknak, akik valakit a súlya miatt pécéznek ki, még akkor is, ha átlagosnak mondható az alakja. Schumer már többször utalt arra a posztjaiban, hogy nem feltétlenül a Victoria's Secret a szabvány. A kiírás elég hosszú, de kiemeltük a legfontosabb részeket.

Very very honored to be nominated for 2 Grammys and to be considered to play an important and evolving icon. Is it fat shaming if you know you're not fat and have zero shame in your game? I don't think so. I am strong and proud of how I live my life and say what I mean and fight for what I believe in and I have a blast doing it with the people I love. Where's the shame? It's not there. It's an illusion. When I look in the mirror I know who I am. Im a great friend, sister, daughter and girlfriend. I'm a badass comic headlining arenas all over the world and making tv and movies and writing books where I lay it all out there and I'm fearless like you can be. Thanks to everyone for the kind words and support and again my deepest sympathy goes out to the trolls who are in more pain than we will ever understand. I want to thank them for making it so evident that I am a great choice. It's that kind of response that let's you know something's wrong with our culture and we all need to work together to change it. Anyone who has ever been bullied or felt bad about yourself I am out there fighting for you, for us. And I want you to fight for yourself too! We need to laugh at the haters and sympathize with them. They can scream as loud as they want. We can't hear them because we are getting shit done. I am proud to lead by example. "I say if I'm beautiful, I say if I'm strong. You will not determine my story. I will" #thegirlwiththelowerbacktattoo

A photo posted by @amyschumer on

Erős vagyok és büszke arra, ahogy élem az életemet és kimondom, amit gondolok, harcolok azért, amiben hiszek, és tűzbe megyek azokért, akiket szeretek. Hol van ebben a szégyellnivaló? Sehol. Ez csak egy illúzió. Amikor a tükörbe nézek, tudom, ki vagyok. Egy jó barát, nővér, gyerek és barátnő. [...] Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat és támogatást, és ismét a legmélyebben együtt érzek a trollokkal, akik nagyobb fájdalommal küzdenek, mint ahogy azt el tudnánk képzelni. Nekik is megköszönném, hogy itt a bizonyíték, hogy én vagyok a legjobb választás. Ez egyfajta visszacsatolás, és hadd mondjam el, hogy valami baj van a társadalommal, és együtt kell ezen változtatnunk. Bárki, akit valaha csúfoltak, vagy kételkedett magában – itt vagyok, harcolok értetek. És azt akarom, hogy ti is harcoljatok. Ki kell nevetnünk a hatereket, ugyanakkor együtt is kell velük éreznünk. 

A meglehetősen hosszúra sikerült lelkesítő beszéd alatt szinte csak pozitív kommenteket olvasni, Amy Schumer rajongói egy emberként örülnek, hogy új Barbie lesz. És ön? Szavazzon!

Örül, hogy Amy Schumer Barbie lesz?

(Entertainment)