Három hónap alatt darálták le az X-faktor idei évadát, aminek legnagyobb újítása az volt, hogy Tóth Gabi kivételével az összes mentort lecserélték. Ez az egy mentette meg a műsort, mert így legalább az elején látható válogatók szórakoztatóak voltak Gáspár Lacinak és ByeAlexnek köszönhetően.

A négy mentor négy csapatából leghamarabb a 25 éven felülieket szórták ki, majd a zenekarokat, a döntőre pedig végül két fiúénekes – az orosz származású Gorbunov Dimitrij és a mindössze 15 éves Mata Ricsi, illetve egy lányénekes, Opitz Barbara maradt.

Közülük a háromórásra elnyújtott döntő végén Tóth Gabi mentoráltja, Opitz Barbara nyert.

Na de idáig is el kellett jutni valahogy, ha ez érdekli, olvasson tovább.

A műsort azzal indították, hogy kirakták a színpadra énekelni az összes eddig kiesett versenyzőt, majd Istenes Bence lovagolt be – szó szerint és igen, egy igazi élő lovon – a stúdióba, ahol aztán egy táncot is lenyomott. Egyébként ByeAlexet sikerült végre idiótábban felöltöztetni, mint Puskás Petit, de nyilván most is Tóth Gabi tarolt leginkább a dekoltált mennyasszonyi ruhájával.

A mentorok ma is kitettek magukért! Hamarosan folytatjuk a duettekkel! #xfaktorhu

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

Az énekesek először újra előadták a bemutatkozó dalukat, és igazából mind a hárman erősen el is rontották azokat, főleg Opitz Barbara, aki hamis volt és végig kutyául szenvedett.

Ezután a mentorok duetteztek mentoráltjaikkal – Gorbunov Dimitrij Puskás Petivel és a The Biebersszel tolta le a Sorry-t, Opitz Barbara Tóth Gabival adta elő az énekesnő egyik számát, majd ismét Puskás lépett a színpadra, hogy másik mentoráltjával, Mata Ricsivel is énekeljen egyet.

A színpadon Gorbunov Dmitrij és a The Biebers! #xfaktorhu

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

Ezután le is zárták a szavazás első részét, hogy aztán a nézők szavazati alapján gyorsan kiszórják Gorbunov Dimitrijt és a két bentmaradt énekes – Mata Ricsi és Opitz Barbara – letolhasson még két-két számot, hogy tényleg fárasztóan sokáig húzhassák a műsort.

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

De még mielőtt még kihirdették a nézők döntését, beküldték a színpadra a még mindig csak 17 éves Tóth Andit – az előző széria nyertesét – hogy a túl mély dekoltázsával egy kád fekete vízben fetrengve énekelje el új számát.

Végül a nézők szavazatai alapján – ahogy azt már olvashatta feljebb is –, a nagy hajú és nagy hangú Opitz Barbara nyerte meg a 2016-os X-faktort, ezzel együtt pedig a 12+15 millió forintot, amivel beindíthatja karrierjét.

Ja és persze 2017-ben is lesz X-faktor, amire már hétfőtől lehet jelentkezni.

A photo posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on